Nieuws uit het seizoen 2005 - 2006

Geen prijzen op verenigingscompetitie
Na tweede zaterdagen heeft de verenigingscompetitie geen prijzen opgeleverd. Schijf '83 team 1 zat wel in de finale poule maar werd daar 4e. Zij kregen hier wel een beker voor de club, maar wat zegt een vierde plaats nou. Schijf '83 was 's ochtends goed op stoom, zij wonnen een sterke poule en verdiende daar door nog eens 25 punten. Helaas kon er geen weerstand worden geboden in de finale poule waar soms echt met veels te hoge scores werd gegooid. Het andere team, Schijf '83 2 werd teleurstellend 17e. Een plaats om maar snel te vergeten.

Vijf prijzen op open toernooi "De Goese Schuivers"
Op 1 april zijn tijdens het open toernooi van "De Goese Schuivers" vijf leden in de prijzen gevallen. Bij de Jeugd werd Bianca Kip eerste met een gemiddelde van 102,40. Bij de Heren E werd Piet de Smit derde met een gemiddelde van 108,30. Bij de Heren D werd Bert Verduyn tweede met een gemiddelde van 122,25. Dennis Eijke werd bij de Heren A derde met een gemiddelde van 139,45. Bij de Dames vielen ook een prijzen, Ans Schilperoort werd bij de Dames B derde met een gemiddelde van 129,70. De volledig uitslag is te downloaden door op de onderstaande link te klikken.
Download hier de uitslag van het open toernooi van "De Goese Schuivers"(01-04-2006) (PDF)

Één koppel in de prijzen op het NK koppelen
Op 18 maart 2006 werd in Gilze het NK koppelen gehouden. Met 91 deelnemende koppels was het toernooi goed bezet. Ook voor Schijf '83 was hier weer een succes te melden. Het koppel Bert Verduyn en Lenie Haagenaars werd in de E-klasse derde met een gemiddelde van 89,50. De andere koppels vielen niet in de prijzen. Om de uitslag van het NK koppelen te dowloaden moet u even op de link hieronder klikken.
Download hier de uitslag van het NK Koppelen in Gilze (18-03-2006) (PDF)

Vijf leden zeker naar het NK
Tijdens de 3e en laatste selectiewedstrijd individueel hebben vijf leden van Schijf '83 zich zeker geplaatst voor het NK in Barneveld op 15 mei. Bij de Dames B werd Joke Reinieren vierde in het algemeen klassement met een gemiddelde van 128,90. Bij de dames E plaatse Lenie Hagenaars zich ook voor het NK in Barneveld, zij werd met een gemiddelde van 107,03 derde welke recht gaf op plaatsing voor het NK.
Bij de Heren C werd Bram de Waardt 9e in het eindklassement. Deze plaats gaf nog net recht op plaatsing voor NK, hij deed dit met een gemiddelde van 128,13. Bij de Heren D werd Bert Verduyn 7e met een gemiddelde van 119,30. Bij de Jeugd werd Bianca Kip vierde met een gemiddelde van 103,70. Aan dit rijtje word misschien Dennis Eijke (HA) nog toegevoegd. Als hij meedoet aan de tussenselectiewedstrijd van de HA/DA kan hij alsnog plaatsing voor het NK afdwingen. Alle uitslagen van Oosterhout zijn te downloaden onder de button "Oosterhout"

Tien prijzen op eigen open toernooi
Op zaterdag 4 maart werd ons eigen toernooi weer gespeeld. Met 141 inschrijvingen was het open toernooi zeer druk bezet Uiteraard kwamen er weer de nodige afzeggingen op het laatste moment. Dit zorgde niet echt voor grote problemen waardoor het toernooi goed is verlopen. Organisatorische ging het dus goed maar misschien ging het op sportief gebied nog een stukje beter. Er werden maar liefst tien prijzen behaald door Schijf '83.
Bij de Dames B werd Ans Schilperoort met een gemiddelde van 134,55 eerste. Sonja Provoost werd in de Dames C klasse tweede met 124,00 gemiddeld. In de Dames D klasse werden er twee prijzen behaald. Heidi van Dam werd tweede met een gemiddelde van 116,15. De derde plaats in diezelfde klasse was voor Agnes van de Weg, zij gooide een gemiddelde van 115,00. Ook in de Dames E klasse werden twee prijzen behaald. Jeanne van Meel werd eerste met een gemiddelde van 113,55. De tweede plaats was voor Lenie Haagenaars, zij gooide een gemiddelde van 107,65.
Bram de Waardt werd met een gemiddelde van 132,35 eerste bij de Heren C. Bij de Heren D klasse werd Bert Verduyn derde met een gemiddelde van 123,00. Piet de Smit werd bij de Heren E ook derde met een gemiddelde van 108,15. Als laatste werd Bianca Kip eerste bij de Jeugd met een gemiddelde van 105,90. De uitslag kunt u downloaden onder de button open toernooi.

Twee prijzen bij het regionaal koppelkampioenschap
Op zaterdag 11 februari werd het jaarlijkse koppelkampioenschap gehouden in Middelburg. Op de koppelkampioenschap van de afdeling Zuid vielen twee koppels van Schijf ' 83 in de prijzen. In de B-klasse werden Bram de Waardt en Dennis Eijke derde met een gemiddelde van 114,87. In de E-klasse werden Bert Verduyn en Lenie Haagenaars ook derde met een gemiddelde van 90,43. De uitslag is hieronder te downloaden.
Download hier de uitslag van het koppelkampioenschap van afdeling zuid in Middelburg (11-02-2006) (PDF)

Twee prijzen tijdens tweede selectiewedstrijd in Oosterhout
Net als vorige week wist Schijf '83 weer twee prijzen te bemachtigen. Alleen de prijswinnaars waren wel anders dan die van vorige week. Bij de Heren C werd Bram de Waardt met een gemiddelde van 127 precies derde. Bij de Dames A werd ook Corrie Stijns derde met een gemiddelde van 132,50. 11 Maart is de afsluiting van de selectiewedstrijden en zullen we weten wie er naar het NK mogen. Op dit moment maken de volgende leden een kans op deelname aan het NK in Barneveld:
- Joke Reinieren (DB)
- Dennis Eijke (HA)
- Bert Verduyn (HD)
- Bianca Kip (Jeugd/zeker van NK)

Bij de button Oosterhout kun je de uitslagen downloaden.

Twee prijzen in Alphen
Op zaterdag 28 januari stond Alphen op het programma. Schijf '83 is daar met zes sjoelers naar toe gegaan. Aan het einde van de dag bleek dit niet onverdienstelijk te zijn. Dennis Eijke bleek bij de Heren A de sterkste te zijn met een gemiddelde van 139,05. Joke Reinieren werd bij de Dames B ook eerste met een gemiddelde van 132,55. Voor de overige uitslagen moet u even op de onderstaande link klikken, dan krijgt u de volledige uitslag in PDF bestand. Alles staat een door elkaar dus u moet even zoeken.
Download hier de uitslag van het open toernooi bij Alphen van 28-01-2006 (PDF)

Één prijs tijdens eerste selectiewedstrijd
Op zaterdag 14 januari heeft Schijf '83 slechts één prijs weten te bemachtigen. In de Heren D klasse werd Bert Verduyn derde met een gemiddelde 119,50. De eerste selectiewedstrijd is altijd weer aftasten. Lage scores werden afgewisseld met hele goede scores. Zo verbeterde Freek van Duin zijn record in Oosterhout. Het oude record stamde uit de vorige eeuw. Freek van Duin gooide de tweede ronde een gemiddelde van 1.362. Ook Dennis Eijke boekte een record. Hij gooide de tweede ronde een gemiddelde van 1.435. Op 4 februari is de tweede selectiewedstrijd en dan zal meer duidelijk worden over hoe de kansen zullen zijn van de leden van Schijf '83. De uitslag is te bekijken onder de button “Oosterhout”.

Geen prijzen op het NK teams
Misschien had het met elkaar te maken, de slechte weersomstandigheden en het niet zo gelukkig gooien van de leden van Schijf '83. Wat in ieder geval wel vast stond was dat de drie teams van Schijf '83 niet in buurt zijn gekomen van een podium plaats. Alle teams stonden op het einde van de dag in de onderste regionen van hun klasse. Het tweede team van Schijf '83 leek na de eerste ronde nog een goede kans te maken op een podium plek. Zij stonden immers na de eerste ronde op een mooie derde plek. Helaas vergooide het team deze mooie plek, het was zelf zo erg dat het team heel wat plaatsen moest prijsgeven. Het eerste team van Schijf '83 behaalde de elfde en tevens laatste plaats in de eerste klasse. Het tweede team van Schijf '83 werd tiende en kon zowaar in de tweede klasse een middenmoter genoemd worden. Het derde team werd twaalfde in de derde klasse.
Download hier de uitslag van het NK Teams van 17-12-2005 (PDF)

Drie prijzen bij open toernooi EMSV
Zaterdag 3 december werd er weer een open toernooi in Middelburg bij EMSV. Er hadden zich ongeveer 110 deelnemers ingeschreven voor dit toernooi. Er werden bij dit toernooi drie prijzen behaald door leden van Schijf '83. Opmerkelijk was dat alle prijzen in de A-klasse werden behaald. Op de derde plaats bij de Dames D werd Joke Reinieren derde met een gemiddelde van 122,50. In die zelfde klasse werd Ans Schilperoort tweede met een gemiddelde van 127,30. Bij de Heren A werd Dennis Eijke met een gemiddelde van 139,35 derde.
Download hier de uitslag van het open toernooi bij EMSV van 03-12-2005 (PDF)

Geslaagd koppeltoernooi van Schijf '83
Op zaterdag 19 november 2005 werd het open Zeeuws Koppelkampioenschap weer gehouden in Oost-Souburg. Het maximaal aantal koppels van 60 werd bijna bereikt, en we zaten dus bijna vol. In totaal deden er 58 koppels mee aan het toernooi. Het toernooi begon met een praatje van Freek die daarbij zij dat de Zeeuwse televisie (Omroep Zeeland TV) en de Zeeuwse radio (Omroep Zeeland Radio) ook vertegenwoordigd waren op ons toernooi. De televisieploeg volgenden vooral het koppel Dennis Eijke & Bram de Waardt. Er werden ook nog 2 kleine interviewtjes afgenomen met deze personen. Daarnaast maakte de televisieploeg nog wat impressiebeelden om een beeld te geven van een koppeltoernooi.  Verder moest Freek nog een praatje houden voor de radio.
Tijdens het koppeltoernooi was het een drukke c.q. krappe bedoening, je moest dus goed kijken waar je allemaal kan staan. Nou wist ik dat Nederland dichtbevolkt was, maar dit spant toch wel de kroon. Er werden natuurlijk ook prestaties geleverd door Schijf '83. Het koppel Corrie Stijns & Sonja Provoost werd 3 e in de C-klasse met een gemiddelde van 108,23. In de D-klasse werden Freek van Duin & Jeanne van Meel 1 e met een gemiddelde van 102,50. Ook wist het koppel Dennis Eijke & Bram de Waardt de prijs voor beste Zeeuwse koppel te veroveren. Zij vielen wel buiten de prijzen met een vierde plaats. Winnaar van het toernooi werd het koppel Ad Grauwmans & Corné Raats. Kijk voor de uitslag bij uitslag open toernooien

Alle teams naar het NK
Het lijkt niet op te kunnen voor de teams van Schijf '83. Iedere samenstelling lijdt bijna altijd tot prijzen. Ook nu was het weer raak tijden de laatste en beslissende selectiewedstrijd voor de teams. Aan het einde van de dag werd duidelijk dat alle teams naar het Nederlands Kampioenschap mochten in Arnhem, wat op 17 december a.s. zal worden gespeeld. U kunt de uitslag downloaden in PDF formaat door op de blauwe linken hieronder te klikken.
Download hier de daguitslag van de 2e team selectiewedstrijd in Oosterhout (PDF) Download hier de einduitslag van de 2e team selectiewedstrijd in Oosterhout (PDF)

 

Arie Oostenbrink komt om bij verkeersongeval

foto Arie Oostenbrink

In de nacht van vrijdag 14 oktober op zaterdag 15 oktober is Arie Oostenbrink op 64 jarige leeftijd om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch. Hiermee verliest de sjoelwereld een markante persoonlijkheid. Vanaf de oprichting van de ANS heeft Arie een grote rol gespeeld binnen deze organisatie. Arie heeft zich altijd ingezet voor de sjoelsport en heeft veel betekend voor deze zelfde sport, het verlies van hem komt dus hard aan. Arie heeft in de sjoelsport eigenlijk iedere functie wel eens bekleed. Zo was hij jarenlang wedstrijdleider, daarna gedurende een lange periode voorzitter en na zijn afscheid als voorzitter, nu ruim 10 jaar geleden, heeft hij de ANS tot zijn dood gediend als materiaalcommissaris. Maar al die jaren was hij allereerst een grote promotor van zijn geliefde sjoelsport. Arie kwam uit voor sjoelvereniging de Kemphanen uit Veldhoven, die uitkomen in de afdeling Zuid. Ook hier is het nieuws als een bom ingeslagen. Vanaf de oprichting was hij voorzitter en grote stimulator van deze club.

Vanaf deze plaats wensen wij van sjoelvereniging Schijf '83 zijn vrouw Jenny, zoons Jan, Siem en Marcel, schoondochters en kleinkinderen veel sterkte om dit verlies te verwerken. Arie zal in ieder geval bij ons in herinnering blijven als de man achter de sjoelsport.

Arie zal a.s. donderdag begraven worden. De kerkelijke uitvaart zal plaatsvinden om 11.00 uur in de Immanuëlkerk aan de Teullandstraat in Veldhoven, aansluitend zal hij begraven worden op de begraafplaats 'De Hoge Bogt' aan de Eindhovensebaan.

 

Alle teams in de prijzen tijdens 1e selectiewedstrijd voor teams
Schijf '83 heeft het goed gedaan tijdens de eerste selectiewedstrijd voor teams. Alle drie de teams behaalde prijzen in hun verschillende klasse. Schijf '83 team 1, bestaande uit Dennis Eijke, Joke Reinieren, Freek van Duin en Bram de Waardt werd in de eerste klasse 3 met een gemiddelde van 125,79. Schijf '83 team 2 werd met een gemiddelde van 118,80 ook derde in de tweede klasse. Dit team bestond uit: Betsy de Waardt, Jan Sinke, Connie Colijn en Ina Colijn. In de derde klasse werd Schijf '83 team 3 eerste met een gemiddelde van 110,84. Dit team bestond uit Nina van Duin, Bert Verduyn, Lenie Haagenaars en Jeanne van Meel. Op dit moment is alleen Schijf '83 team 1 nog niet geplaatst voor het N.K. Zij moeten plaatsing proberen af te dwingen door 1 plaatsje te stijgen. Als de andere teams van Schijf '83 hun plaats waarop ze nu staan behouden gaan zij ook naar het N.K.

Plaats Naam Klasse Totaal Gemiddelde
3e Schijf '83 team 1 1e klasse 10.063 125,70
3e Schijf '83 team 2 2e klasse 9.504 118,80
1e Schijf '83 team 3 3e klasse 8.867 110,84

Download hier de uitslag van de 1e team selectiewedstrijd in Oosterhout (PDF)

Weer succes voor Schijf '83 in Goes
Op zaterdag 1 oktober was het tweede combitoernooi van Goes weer aan de beurt. Het was nu de vraag of Schijf '83 zijn wisselbeker kon verdedigen tegenover alle andere teams. Bij Schijf '83 deden 3 teams mee aan het toernooi. Ook dit jaar werd het weer een succes voor Schijf '83, maar helaas kon de wisselbeker niet met succes worden verdedigd. Schijf '83 werd tweede, derde en vierde. Een mooi prestatie weer maar helaas kon het hoogste trede niet worden beklommen. Zij moesten de eer laten aan DVS 1 wat zeer goed stond te sjoelen. Schijf '83 team 2 werd tweede met 45.808 punten. Dit team bestond uit: Dennis Eijke, Bram de Waardt, Bert Verduyn en Nina van Duin. Schijf '83 team 3 werd derde met een punten aantal van 30.072. Dit team bestond uit: Jan Sinke, Ans Schilperoort, Jeanne van Meel en Tiny Kole. Schijf '83 4 werd uiteindelijk vierde met 22.719. Dit team bestond uit: Joke Reinieren, Betsy de Waardt, Lenie Haagenaars en Freek van Duin. De volledige uitslag is te vinden op de site van "De Goese Schuivers": www.degoeseschuivers.tk

Plaats Naam Totaal
2e Schijf '83 team 2 45.808
3e Schijf '83 team 3 30.072
4e Schijf '83 team 4 22.719


Schijf '83 wint 3 prijzen tijdens eerste toernooi van het seizoen

Op de eerste wedstrijddag van het seizoen heeft Schijf '83 gelijk 3 prijzen in de wacht gesleept. Het eerste toernooi werd gespeeld in Gilze op zaterdag 24 september. Het toernooi ging over 2 x 10 bakken, in de nieuwe speelvorm. Deze speelvorm zal in heel Nederland vanaf volgend seizoen worden ingevoerd. Hierbij worden de klassengrenzen verkleind en het aantal klasse vergroot. Dit heeft als op zet om meer spanning in de klasse te krijgen. Meer hierover is te lezen van de A.N.S. website: http://www.sjoelsport.nl In Gilze werden 3 prijzen behaald zoals al eerder vermeld. In de A-klasse werd Dennis Eijke derde met een gemiddelde van 135,05. In de D-klasse werd Betsy de Waardt 1e met een gemiddelde van precies 122. Ook Jeanne van Meel werd eerste in de H-klasse met een gemiddelde van 105,55. De overige uitslagen zijn hieronder.

Plaats Naam Klasse Totaal Gemiddelde
3e Dennis Eijke` A-klasse 2.701 135,05
9e Joke Reinieren C-klasse 2.432 121,60
11e Bram de Waardt C-klasse 2.424 121,20
13e Freek van Duin C-klasse 2.350 117,50
1e Betsy de Waardt D-klasse 2.440 122,00
4e Nina van Duin F-klasse 2.140 107,00
1e Jeanne van Meel H-klasse 2.111 105,55