Nieuws uit het seizoen 2002 - 2003

 

Dennis Eijke kampioen bij de jeugd, Joke Reinieren derde bij de DD

Op zaterdag 12 April is Dennis Eijke Nederlands kampioen geworden bij de jeugd. Hij deed dit met een gemiddelde van 137,50. Hij had hiermee 1 punt voorsprong op de nummer 2. Dit scheelt dus 0,05 punt in het gemiddelde. Voor Dennis was dit zijn eerste kampioenschap. Hij kan volgend jaar zijn titel niet meer verdedigen omdat hij dan niet meer in de jeugd speelt. Ook de media heeft veel aandacht besteed aan het kampioenschap van Dennis. De PZC heeft een stukje in de krant gezet, Maximaal tv had een stuk op teletekst gezet, en Omroep Zeeland radio heeft ook live-verslag gedaan bij Dennis thuis. Maar er was nog meer succes voor Schijf '83, Joke Reinieren werd bij de Dames D 3e. Zij moest dus 2 sjoelsters voor zich laten gaan. Ook voor haar was dit de eerste prijs op het NK, maar zij deed ook voor de eerste keer mee aan het NK, een mooie binnenkomer dus. Joke werd derde met een gemiddelde van 117,45. Er waren nog 3 sjoelers die mee deden aan het NK, zij vielen helaas niet in de prijzen. Bram de Waardt werd in de Heren C 22e met een gemiddelde van 126,35. Bert Verduyn werd in de Heren D 26e met een gemiddelde van 109,65. Als laatste werd Tiny Kole (onze nestor) in de Dames C 29e met een gemiddelde van 120,70. Hier onder zie je nog 2 foto's van Joke en Dennis.

Afbeeling van Dennis Eijke met beker
Dit is een foto van Dennis met de beker die hij heeft gewonnen

 

Nederland wint Interland voor Duitsland en Begliƫ

Nederland heeft op 6 September de jaarlijkse Interland wedstrijd tussen Nederland, Duitsland en België gewonnen. Voor Schijf '83 mocht Dennis Eijke meedoen. Dit kwam vanwege zijn prestatie op het NK ( 1e bij de jeugd). Het Nederlandse team liet een gemiddelde van ruim 139 gemiddeld noteren. Zij lieten daarmee Duitsland (2e) met ruim 129 en België (3e) met iets meer dan 125 op grote achterstand achter zich. Dennis Eijke liet een score van 133,63 noteren, hij was daarmee net niet de slechtste Nederlander. Toch was hij met deze score 28e van alle Interlandsjoelers. Dat is niet slecht als je kijkt dat ieder land zijn beste ploeg stuurt. In totaal deden er 62 sjoelers mee aan de Interland. Om naar de uitslag en foto's van de Interlandwedstrijd te gaan moet u hier klikken

Seizoen Schijf '83 begint op 2 oktober

Het seizoen van Schijf '83 begint op Donderdag 2 oktober. De reden van dit late begin zijn de verbouwingen in het Zwaantje. Wij hopen dat op deze donderdag alle leden aanwezig zijn voor de opening van het nieuwe seizoen. Tevens is de grote clubactie weer van start gegaan. Hiermee hopen wij wat extra geld binnen te slepen voor de club. We hopen dat ieder lid daar een steentje aan bij draagt. Ook heeft iedereen van Schijf '83 daar een brief over gekregen. Hopelijk zien we elkaar weer tijdens de opening van het nieuwe sjoelseizoen.

Seizoen Schijf '83 afgesloten

Om de afsluiting van ons seizoen een leuk einde te geven gingen we bijna met ze allen een leuke verenigingsavond houden. Grote afwezige was Ans Schilperoort (secretaris), zij kon niet mee omdat de boot te klein was en de toilet voor haar niet toegankelijk was. We vertrokken om ongeveer half zeven met de boot het Veerse meer op. Het was een leuke en gezellige avond. Er was voor alles gezorgd. Er was een warm en koud buffet. Op deze avond werd ook de uitslag van de clubcompetitie bekend. Er werden hier dus de nodige bekers en wisselbekers uitgereikt. Clubkampioen werd dit jaar Corrie Stijns, zij versloeg Dennis Eijke op 0,03 punt. Huub Stijns werd derde. Deze laatste avond was vooral speciaal omdat we 20 jaar bestonden. Het bestuur had daarom extra groot uitgepakt. Aan het einde van de avond kreeg ieder lid van Schijf '83 een mooi horloge. Het bestuur kreeg van de leden nog een bloementje voor al hun werk. De avond duurde ongeveer tot kwart voor elf. Het was een leuke avond voor een afsluiting van een jaar met vele ups and downs. Wilt u meer weten over de eindstand van de clubcompetitie dan moet u even klikken op de link "Clubcompetitie.

Schijf '83 sleept 11 prijzen binnen op eigen jubileum toernooi

Op het jubileum van Schijf '83 heeft onze club (ook Schijf '83) 11 prijzen in de wacht weten te slepen. Dit is een mooi aantal. In iedere klasse werden wel 1 of meer prijzen behaalt. Iedereen van onze club die mee kon doen was aanwezig. Het jubileum toernooi werd gehouden omdat de club nu 20 jaar bestaat. In totaal waren er 107 sjoelers naar Koudekerke afgereisd. We kregen van de Rode Sjoelers uit België nog een leuk cadeau. Bedankt voor dit cadeau Rode Sjoelers. Maar om bij het begin te beginnen. Bij binnenkomst moest je je eigen inschrijven. Bij het inschrijven kreeg indereen een pen als aandenken aan ons jubileum toernooi. We speelden in de Couberg te Koudekerke. Dit was een mooi en ruim sportgebouw. We konden niet in het "Zwaantje" sjoelen omdat deze gesloten was wegens verbouwing. In totaal waren er 30 bakken opgesteld en 3 vreemde bakken. Er was dus plaats voor 120 sjoelers. Om 10:30 uur begon de eerste ronde, om 12:00 uur de tweede ronde, om 13:30 uur de derde ronde en om 15:00 uur de laatste ronde. Je moest in totaal maar twee rondes spelen. In 1 ronde moest je 10 bakken sjoelen en 10 bakken tellen. In de pauze die je had kon je gaan sjoelen om de vreemde bakken. Hiermee waren ook nog prijzen te verdienen. Op de paardenbak won Adrie Sturm (EMSV) de strijd, bij de gatenbak won Joke Reinieren (Schijf '83) de strijd en op de poffertjesbak won Ans Schilperoort (Schijf '83) de strijd. De rekenkamer was intussen druk bezig met het bereken van de gemiddeldes. De rekenkamer bestond uit Ans Schilperoort en Rien van Halteren. Volgens de deelnemers was het een leuke dag geweest en voor herhaling vatbaar. Bij deze wil ik de volgende personen bedanken:

  • Freek van Duin (De algemene leider van het toernooi)
  • Martin van Kerkvoort (Wedstrijdleider)
  • Ans Schilperoort (Rekenkamer + aan de inschrijftafel gezeten)
  • Rien van Halteren (Rekenkamer)
  • Huub Stijns (Aan de inschrijftafel gezeten)
  • Bram de Waardt (Bakken klaargezet + bakken gepoederd)
  • Betsy de Waardt (Prijzen + lootjes verzorgd)
  • Ina Colijn (Prijzen + lootjes verzorgd)
  • Conny Colijn (vervoer van de bakken)
  • en alle andere mensen die dit evenement tot een succes hebben gebracht

Hopelijk zien we u volgend jaar weer terug bij ons open toernooi.