Johora
Marokkaans dessert

* 40 gr. maizena
* 150 gr. suiker
* 1 liter volle melk
* 100 gr. fijngemalen amandelen
* 1 theelepel geraspte citroenschil
* 2 eetlepels rozenwater
* olie om te frituren
* 1 pak fillodeeg
* 2 eetlepels grofgemalen geroosterde amandelen
* keukenpapier

Roer de maizena met de suiker en een scheutje melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook. Schenk wat van de melk op het paje, roer het door en giet daarna alles terug in de pan.

Blijf goed roeren en laat de pudding circa 2 minuten zachtjes doorkoken, zodat het zetmeel gaar wordt.

Neem de pan van het vuur, roer de amandelen, citroensap en rozenwater erdoor. Dek de pudding af met plastic folie en laat hem afkoelen. Verhit de olie tot ongeveer 180 graden celsius. Knip of snijd het fillodeeg in cirkels en frituur ze een voor een kort in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Roer de afgekoelde pudding even goed door. Leg een fillocirkel op een schaal en bestrijk met een paar eetlepels van de pudding.
Herhaal dit totdat de pudding op is en je minstens 8 lagen hebt. Bestrooi de bovenste laag met amandelen. Serveer het dessert direkt.

Magisch Marroko