GRIEKSE SPIJSKAART
Voorgerechten
    Taramosalata                 roze kaviaarsalade
    Meltisanosalata              auberginesalade
    Tzaziki                           yoghurt met komkommer en knoflook
    Piropitakia                     warme kaas in deegtasjes gebakken
    Skordalia                       knoflooksaus
    Choriatiki Salata            boerensalade met tomaat, komkommer, paprika, ui en feta
    Feta                              schapekaas
    Misithra                         verse kaas van schape- of geitemelk
    Chorta                           meestal een wild soort, gekookte bladgroente
Hoofdgerecht
    Paputsakia                    gevulde, gegratineerde aubergines
    Dolmades                     wijnbladeren, gevuld met rijst en gehakt
    Jemista                          tomaten en paprika’s, gevuld met rijst en gehakt
    Moussakas                   ovenschotel met aubergines, aardappelen, gehakt en bechamelsaus
    Pastitsio                        ovenschotel met macaroni en gehakt en
    Stifado                          stoofvlees met veel uien
    Arni fricasse                  eenpansgerecht met lamsvlees en groen
    Briami                           groentenschotel uit de oven
    Oktapodi                      inktvis als salade of gegrild
    Kalarnafla                     gebakken calamare
    Barbouni                       roodbaars
    Xifias                            zwaardvis
Fruit
    Karpusi                        watermeloen
    Peponi                         honingmeloen
    Stafili                           druiven
    Rodakino                     perzik
    Fraoula                        aardbeien
Dessert
    Baklava                       zeer zoete pasteitjes met amandelen, kaneel en siroop
    Jaourti me meli             yoghurt met honing
    Pagoto                         ijs
Drankjes
    Chima                         rode landwijn van het vat
    Retsina                       witte harswijn
    Raki                           een soort jenever, gestookt van druiven
    Ouzo                          anijsaperitief