GRIEKSE SPIJSKAART
Voorgerechten
Taramosalata
roze kaviaarsalade
Meltisanosalata
auberginesalade
Tzaziki
yoghurt met komkommer en knoflook
Piropitakia
warme kaas in deegtasjes gebakken
Skordalia
knoflooksaus
Choriatiki Salata
boerensalade met tomaat, komkommer, paprika, ui en feta
Feta
schapekaas
Misithra
verse kaas van schape- of geitemelk
Chorta
meestal een wild soort, gekookte bladgroente
Hoofdgerecht
Paputsakia
gevulde, gegratineerde aubergines
Dolmades
wijnbladeren, gevuld met rijst en gehakt
Jemista
tomaten en paprika’s, gevuld met rijst en gehakt
Moussakas
ovenschotel met aubergines, aardappelen, gehakt en bechamelsaus
Pastitsio
ovenschotel met macaroni en gehakt en
Stifado
stoofvlees met veel uien
Arni fricasse
eenpansgerecht met lamsvlees en groen
Briami
groentenschotel uit de oven
Oktapodi
inktvis als salade of gegrild
Kalarnafla
gebakken calamare
Barbouni
roodbaars
Xifias
zwaardvis
Fruit
Karpusi
watermeloen
Peponi
honingmeloen
Stafili
druiven
Rodakino
perzik
Fraoula
aardbeien
Dessert
Baklava
zeer zoete pasteitjes met amandelen, kaneel en siroop
Jaourti me meli
yoghurt met honing
Pagoto
ijs
Drankjes
Chima
rode landwijn van het vat
Retsina
witte harswijn
Raki
een soort jenever, gestookt van druiven
Ouzo
anijsaperitief