Even voorstellen: Cor van der Padt, geboren in Ridderkerk in 1943.


Cor van der Padt is geboren in Ridderkerk gelegen op het Zuid Hollandse eiland IJsselmonde.Toen nog een praktisch ongerept agrarische omgeving.
Tijdens zijn jeugd heeft hij zijn liefde voor landschappen met prachtige vergezichten en hoge luchten ontwikkeld. Op school had Cor interresse voor tekenen en geschiedenis.Interresses die nu nog in zijn werk herkenbaar zijn.
Als jonge volwassene ontwikkelde hij zich tot een verdienstelijk tekenaar maar dit bleef beperkt tot hobby omdat werk en geld verdienen voor het gezin nu eenmaal voorgingen. Toen Cor in 1978 in Middelburg kwam wonen kreeg zijn kunstenaarschap een nieuwe dimensie. Hij wandelde veel in deze stad en genoot van het steeds wisselend beeld van gevels, sfeer en lichtinval.
Het spiegelend licht in de kleine ruitjes of in het water van de grachten.Kortom Cor was verkocht en ging het allemaal vastleggen op zijn eigen manier.

Op mooie dagen trok hij er ook vaak op uit  en ontdekte het landschap van Walcheren.Geboeid door de vele oude boerderijen met zwartgeteerde schuren en vaak de duinen op de achtergrond.Gedurende 1978 heeft hij vele luchtige kunstwerken vervaardigd met Walcheren of Middelburg als onderwerpen zich ontwikkeld tot een getalenteerd kunstenaar.Zijn werk is het best te omschrijven als romantich realisme.Naast heel veel mooi werk levert hij ook een prachtig stuk geschiedkundig en cultuurhistorische documentatie op van onze omgeving.

Van verhalen over Zeeuws licht moet hij niet weten. doe maar gewoon is zijn lijfsreuk. En Cor? Hij is al op weg naar zijn volgende onderwerp om vast te leggen in een nieuw kunstwerk.

Klik op de buttons aan de linkerzijde om naar de verschillende soorten schilderijen te gaan.
En als u daarna nog meer wilt zien kunt ook ook nog terecht op mijn website (community) bij ZeelandNet.

En vergeet natuurlijk ook niet een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. Ik zou het heel erg waarderen om te lezen wat u er van vindt.

Cor