Midland  
25/01/2001

Hallo allemaal.
In de eerste helft van de vorige eeuw groeide er in Groningen een jochie op, vakantie was nog niet zo gewoon als tegenwoordig, maar hij wilde toch wel graag wat meer van de wereld zien.
Op een dag vertelde hij dat aan zijn vader en voor dat hij 't wist waren de fietsen (uiteraard op de fiets) bepakt, moeder had boterhammen gesmeerd, en daar trokken ze met z'n tweeen de wereld in.

Die avond bij het kampvuur, uitbuikend van het avondmaal, sprak het joch tot z'n vader :
"Mooi he, pa ?".
"Ja, mooi m'n jong,.... thuus is 't ok mooi."
"Ja pa, thuus is 't ok mooi."

De volgende dag fietsten ze terug naar huis en jaren later hadden ze het nog steeds over die prachtige vakantie. (met dank aan Felix voor dit verhaal).
Morgen ben ik weer "thuus" waar 't inderdaad "ok mooi" is, de duinen, de Biesbosch, de Veluwe, de Wadden, Groningen natuurlijk, en ga zo maar door. Alles prima bereikbaar per auto en op de fiets.

Na de Stirling Range ben ik via de kortste weg richting Perth gefietst, weinig spektakel, vooral veel schapen, oude boerendorpjes en erg veel roadtrains op de weg. De roadtrains hier zijn "maar" 36 meter, die in het noorden zijn 54, maar vooral degene die geladen zijn met hooi zijn een groot feest om tegen te komen, lekker stoffig, gelukkig heb ik geen hooikoorts.
 
Klik hier voor het fotoboek
Albany Highway.
Klik hier voor het fotoboek
Williams River.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail