Kojonup  
22/01/2001

Landgenoten,
"In de begintijd van de aarde, toen de mens nog niet bestond, leefden er enorme wezens die hun sporen achterlieten in het landschap, dit is de droomtijd. Slangen schuifelden door het land en vormden zo rivieren, vogels legden enorme eieren die nu nog te zien zijn als grote rotsblokken.
In het huidige zuidwesten van Australië leefde een kangaroevolk, van een van de kangaroefamilies kwam het mannetje elke avond met lege handen thuis, hij kon geen voedsel vinden vertelde hij zijn hongerige vrouw en kind.
Op een dag volgde het vrouwtje haar man en zij ontdekte dat hij aan de rol ging met zijn maten, in plaats van voedsel te zoeken. Zij ging zelf op zoek en met volle handen kwam ze thuis en met haar kind richtte ze een feestmaal aan. Toen het mannetje dit 's avonds ontdekte werd hij zo kwaad dat hij haar doodde met een speer door haar hart, hij probeerde te vluchten maar het jong volgde hem en na een enorm gevecht legde zijn vader het loodje. De lijken van die kangaroes vormden zo het huidige Stirling gebergte"

Zo maar één van de vele Aboriginalverhalen die het ontstaan van de aarde beschrijven, weer 'ns wat anders dan "In den beginne". Of het verhaal klopt is wat anders, na 3 maanden Oz weet ik als geen ander hoe dode kangaroes ruiken maar in de Stirlings heb ik daar weinig van gemerkt.
Vanaf de omringende vlakten steken de toppen van zo'n 1000 meter hoog de lucht in. Eén van de hoogste heb ik beklommen en dit was een echt hoogtepunt, tussen duizenden bloeiende bloemen door omhoog klauteren en een schitterend uitzicht vanaf de top.
 
Klik hier voor het fotoboek
Stirling Range.
Klik hier voor het fotoboek
Toolbrunup, Stirling Range N.P.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail