Augusta  
In mijn vorige mail schreef ik: "..m'n tweede en derde lekke band gehad, ik mag nog steeds niet klagen met dik 4500 km op de teller.", geen slechte score, maar 8 lekke banden in 80 km maak je ook niet elke dag mee.
"Amsterdam is poep op de stoep." zong Drukwerk, nou "Perth is glas op straat", dankzij het voorbijrazende verkeer kon ik niet al dat glas omzeilen dus: pssssh, lekke achterband, 200 meter verder zag ik een mooi veldje om dat te verhelpen, niet dus, ik heb daar kennisgemaakt met Double-G, een onkruid met verschrikkelijke stekels, al mijn 4 banden zaten vol, vooral de trailer had de volle laag gekregen.
Al mijn plakkers opgebruikt en het net gehaald tot het eerstvolgende winkelcentrum waar ik de fietsenmaker van zijn enige 28-inch binnenband heb afgeholpen.

Een eindje verder bij een echte ouderwetse italiaanse kapper voor AU$ 13,- mijn matje eraf laten halen, en na een leuk stukje grotestadsfietsen (je kent 't wel: "jij voorrang ? dacht 't niet !") met 4787 km op de teller de Swan River in hartje Perth overgestoken.

Ten zuiden van Perth twee dagen op een bijzonder a-relaxte highway verder gefietst, er bleken nog steeds stekels in mijn banden te zitten dus ik kan ondertussen net zo goed banden plakken als spaken vervangen.
Vlak voor Rockingham nog even een klapband aan mijn aanhanger, omdat ik geen vervangende binnenband meer had maar even een truuk uit het handboek fietssurvival toegepast: de buitenband vullen met wat je ook maar voor handen hebt, het gras was net gemaaid dus met een band vol gras naar de K-mart gepeddeld.
 
Klik hier voor het fotoboek
Eindpunt ?
Klik hier voor het fotoboek
Eindpunt !
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail