Dandaragan  
Een van de toeristische trekpleisters hier zijn de leunende of liggende bomen, die groeien ongeveer een meter normaal omhoog maar daarna gaan ze dankzij de wind horizontaal verder, dankzij diezelfde wind heb ik dat allemaal prachtig kunnen zien want veel harder dan 12 km/uur ging het niet.

De Ozzies zijn zo aardig geweest om de afgelopen jaren een toeristische route langs de kust aan te leggen, lekker rustig, eindelijk van de steeds drukkere highway af. Als je gewend bent aan 10 auto's per uur is 10 per minuut een behoorlijke overgang.

Vanuit het kustplaatsje Cervantes een tochtje gemaakt naar de Pinnacles van Nambung N.P., dat zijn duizenden zandstenen pilaren, tot wel 4 meter hoog in een stukje echte zandwoestijn, een heel bijzonder gezicht.

Helaas mist er een stuk van de kustroute dus vanaf Cervantes ben ik weer het binnenland ingetrokken en daar heb ik een prachtige weg gevonden ten oosten van de highway. Een golvend boerenlandschap, een soort Australische mix van de Ardennen en het Sauerland.
In 1 van de afdalingen gemerkt dat de trailer boven de 65 km/uur nogal begint te slingeren, minpuntje.
Morgen weer richting de kust, 'ns kijken of ik nog een Koala kan schieten in Yanchep N.P., en dan m'n weg proberen te vinden door Perth, zonder kaart natuurlijk

Vanuit Dandaragan, groetjes Karel.

O ja, voor het eerst sinds een maand weer een spaak gebroken, en m'n tweede en derde lekke band gehad, ik mag nog steeds niet klagen met dik 4500 km op de teller.
 
Klik hier voor het fotoboek
Leaning Tree, Greenough.
Klik hier voor het fotoboek
Pinnacles, Nambung N.P.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail