Dandaragan  
De afslag naar Shark Bay ligt zo'n beetje halverwege de 480 km van Carnarvon naar Geraldton, bij het Overlander Roadhouse.
In Carnarvon had ik bij het Tourist Information Centre geinformeerd of er vanaf Overlander een georganiseerde tour Shark Bay inging, nee dus volgens de dame achter de balie. Enfin ik heb een dag lang achter een bus aangereden met het opschrift "Overlander-Denham-Monkey Mia".

Mijn tweede vraag was hoe het landschap langs de route er uitzag, volgens die trut 480 km lang alleen maar dorre (half)woestijn, ofwel hetzelfde als waar ik al 400 km doorheen had gefietst vanaf Exmouth. De eerste 200 km had ze gelijk maar daarna begint het landschap compleet te veranderen en zo'n 100 km ten noorden van Geraldton begint een schitterend gebied met glooiende akkers en weilanden afgewisseld met stukken bos. Hier gaat de Outback over in de "beschaafde" wereld, en dat had ik erg graag vanaf de fiets gezien.

Een welgemeende dikke middelvinger omhoog dus voor het Carnarvon Tourist Info Centre.

Maar goed, dankzij de tuut heb ik Kalbarri N.P. even meegepikt en dat was toch ook wel erg fraai, dik 90 km door het park gefietst, uiteraard weer stomverbaasde blikken van de andere bezoekers. Erg charmant vond ik hier dat de typisch Australische rode grond zich hier mengt met het in het zuiden meer voorkomende gele zand, de af en toe behoorlijke mulle zandweg verandert elk moment van kleur, dieprood, knalgeel en alle tinten daartussen.

In Geraldton de wagen ingeleverd en weer verder op de fiets.
 
Klik hier voor het fotoboek
Z-Bend, Kalbarri N.P.
Klik hier voor het fotoboek
Kalbarri N.P.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail