Dandaragan  
Denham is de meest westelijke plaats van Oz en dat willen ze weten ook, het meest westelijke Caravan Park, de meest westelijke bakker, de meest westelijke pisbak en ga zo maar door.

Boven Denham ligt het Francois Peron N.P. wat vooral interessant is omdat daar de rode Australische zandduinen tot aan de oceaan lopen, de wegen zijn allemaal "4WD Only", dus dat betekende weer een leuk stukje fietsen.

Vaak plakken de Ozzies het etiket terreinwagenpad op een weg omdat er een paar heftige stukjes in voor komen, maar hier was 't toch echt raak, een kilometerslange mulle zandbak, ik ben dan ook maar 6 km ver gekomen, tot aan de oude Peron Homestead, hier kun je zien hoe vroeger een schapenboerderij er uit zag.
Wel erg lekker na een dagje autorijden je ff stevig uitleven.

De grote attraktie hier zijn de dolfijnen van Monkey Mia, vroeger sorteerden de vissers hier hun vangst en de dolfijnen kwamen af op de vis die overboord ging. De vissers zijn er niet meer, maar de dolfijnen komen nog steeds dagelijks naar het strand.

Behalve dolfijnen komen er in Shark Bay grote hoeveelheden Dugongs (zeekoeien), Manta Rays en uiteraard haaien voor, vanaf Eagle Bluff, een uitzichtpunt ten zuiden van Denham, heb ik in een kwartier tijd er zeker twintig voorbij zien zwemmen (dat wordt lachen bij het foto's kijken, "zie je dat wazige vlekje, dat is een haai").
 
Klik hier voor het fotoboek
Monkey Mia.
Klik hier voor het fotoboek
Eagle Bluff.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail