Carnarvon  
Morgen verder naar Geraldton, niet op de fiets maar met de auto. Waarom ?
Halverwege Carnarvon en Geraldton ligt het Shark Bay Marine en Francois Peron National Park, dit is een landtong van dik 200 km de oceaan in, ik wil daar erg graag heen maar 200 km heen en terug heb ik geen zin in, zeker omdat in het Shark Bay gebied wildkamperen streng verboden is wat betekent dat je aangewezen bent op Caravan Parks en die liggen erg onvoordelig voor een fietser (40 km vanaf Overlander Roadhouse: te dichtbij voor 1 dag, of 150 km en dat is net te ver bij windkracht 6 a 7).

Het wildkamperen is zowiezo op dit moment een probleem want door de aanhoudende droogte en hitte is er hier een totaalverbod op open vuur wat betekent dat ik bij elke warme hap of bak koffie een boete riskeer van minimaal AU$ 1000,- in het gunstigste geval (de politie), in het slechtste geval krijg je te maken met de boer van wie de grond is en die slaat waarschijnlijk je kop tussen je oren vandaan (als jouw vuurtje uit de hand loopt fikt zijn bedrijf tot de grond toe af, vandaar). Zeker met de grote bosbranden op dit moment in New South Wales en de droogste periode in jaren zijn er geen excuses.

'T zal even wennen zijn 5 versnellingen inplaats van 27, maar wat wel lekker is is dat ik nu ook nog even Kalbari National Park meepak en dat ik een week meer heb om het gebied ten zuiden van Perth te verkennen. Ik heb nogal wat mensen uit die streek ontmoet die mij ervan overtuigd hebben dat het daar toch ook wel erg mooi is, vooral de Stirling Range met z'n toppen van rond de 1000 meter klinkt als een lekker stukkie fietsen).

Greets Karel.
 
Klik hier voor het fotoboek
Gascoyne River.
Klik hier voor het fotoboek
1-mile Jetty, Carnarvon.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail