Carnarvon  
In Coral Bay dus een extra dagje rust ingelast, hoewel rust, een paar duizend Ozzies hadden C.B. uitgekozen om Oud en Nieuw te vieren, zuipende en kotsende pubers, stereo op 10, kortom net Renesse in de zomer, toch heel anders dan een bushcamp onder de sterren.
In C.B. een tochtje gemaakt met een boot met glazen bodem om wat foto's te maken van het koraal en de visjes, valt best wel tegen, zeker met 5 Australische kleuters die het erg leuk vonden om op Uncle Carl's rug te klimmen tijdens het maken van een foto, ondanks alles zijn er toch wel een paar gelukt.

Op oudjaarsdag weer verder gefietst, uitgerust en wel, een dikke 140 km, de langste rit tot nu toe. Twee grenzen overschreden, de eerste zo'n 60 km ten zuiden van Coral Bay: de Steenbokskeerkring, ik ben nu officieel niet meer in de tropen maar wees maar niet bang dankzij een aanhoudende hittegolf blijft het voorlopig boven de 30 graden.
De tweede grens is dat ik nu aan de andere kant van mijn kaart van Western Australia ben beland, grofweg ben ik dus halverwege de staat in de noord-zuid richting, oost-west is op een haar na gevild.

Na een bijzonder rustige en nuchtere jaarwisseling op Nieuwjaarsdag door de 4000 km grens heen gefietst, om dat te vieren had ik mezelf een duik in de Gascoyne River beloofd, helaas geen water te zien, ik dacht dat dit een van de weinige rivieren hier in de buurt was waar altijd water in staat maar de Gascoyne fungeert als een groot ondergronds reservoir, water zat maar zwemmen ho maar. Ik ben nu in Carnarvon (Ke-naven) ,dankzij het water uit de Gascoyne wordt er hier in de buurt veel groente en fruit verbouwd, erg lekker na weken lang alleen maar groente en fruit uit de diepvries.
 
Klik hier voor het fotoboek
Coral Bay.
Klik hier voor het fotoboek
Vuurwerk? een hele sterrenhemel voor mij alleen.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail