Carnarvon  
De volgende middag vertrokken richting het zuiden, dankzij het snorkelen waren de eerste 20 km nogal pijnlijk, spierpijn op plekken waarvan ik geeneens wist dat er spieren zitten. De standaard wind tegen was dit keer een gierende zuidwester storm, op de droge stukken een echte zandstorm, tempo maken was er dus niet bij maar toch wel een aardig ritje.

150 km ten zuiden van Exmouth ligt Coral Bay, een gehucht bestaande uit een paar Caravan Parks en wat hotels, aan een erg fraaie baai, leek mij wel leuk om een dagje door te brengen, dat werden er dus twee, helemaal verrot kwam ik daar aan, de storm was op de tweede dag na Exmouth nog wat aangewakkerd en de rit door de duinen naar Coral Bay was er zo een van 6km/u bergop en een dikke 10 km/u, vol op de pedalen, bergaf.

De meest gestelde vraag, en dat begint me behoorlijk de keel uit te hangen, is "Must be damn/bloody/fucking hot riding that pushbike over here ?" (Zeker verrekte heet om hier te fietsen ?).
Op dagen dat het heet is kan ik dat hebben en leg ik de mensen netjes uit dat dat best wel meevalt als je 24 uur per dag buiten leeft, maar op dagen met temperaturen van tussen de 25 en 35 graden beginnen mijn antwoorden toch wat kribbiger te worden ("If it's too hot for YOU, go to fucking Antarctica" om maar een voorbeeld te noemen).

Uiteraard was het weer raak bij aankomst in Coral Bay en dat op een dag dat je aan alle kanten uit je panty waait bij een temperatuur van hooguit 25 graden (Jeroen en Ella zouden zeggen dat het koud was), goed ik zal mijn antwoord niet herhalen maar het was een erg kort gesprek.
 
Klik hier voor het fotoboek
Coral Bay.
Klik hier voor het fotoboek
Coral Bay.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail