Carnarvon  
02/01/2002

"In den beginne de Aarde was woest en ledig", de eerste zin uit een vrij bekend boek, we weten allemaal hoe het verder gaat, God schiep de bloemetjes en de bijtjes, en de boompjes en de beestjes, en in een vlaag van verstandsverbijstering de mens om al dat moois naar de vernieling te helpen.

Woest en ledig, dat is de enige manier waarop ik de North West Cape kan omschrijven, het stuk van Exmouth naar Minilya Roadhouse is een dor en droog gebied, je ziet hier sporadisch wat schapen en geiten die hier gehouden worden voor de wol en het vlees, en verder geen enkel teken van leven, zelfs (bijna) geen mieren of vliegen (YES!!).
Dit stuk was zoals ik mij de route van Broome naar Port Hedland had voorgesteld, 250 km woeste schoonheid.

Na de alcoholovergoten 1ste kerstdag hebben we 2de kerstdag een beetje gas teruggenomen, wat rondgefietst en de volgende dag een ochtendje gesnorkeld in Turquoise Bay.
Het aardige van Ningaloo Reef is dat het vlakbij de kust ligt, je stapt in het water en je zwemt direct tussen het koraal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Great Barrier Reef in het oosten wat zo'n 40 tot 80 km uit de kust ligt.

Ik viel echt met m'n neus in de boter, eerst een grote school Snappers (erg lekker ook) meteen daarna een blue-spotted stingray (een rog met blauwe stippen, niet aaien, erg giftig) en vervolgens een haai van een meter of 4 (okay 1,5 meter komt meer in de buurt).

 
Klik hier voor het fotoboek
Minilya Roadhouse 180 km.
Klik hier voor het fotoboek
'Woest en Ledig'.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail