Exmouth  
26/12/2001

Allereerst (een beetje laat) prettige kerstdagen allemaal,

Port Hedland is 1 van de belangrijkste ijzerertshavens in W.A., als je de stad (eigenlijk stadje) binnenrijdt zie je links van je het enorme complex van BHP-Billiton, hier komt 6 á 7 keer per dag een trein van 2,5 km lang binnen, 242 wagens gevuld met ijzererts.
Ik heb een bustour van 2 uur op dit terrein gemaakt, erg stoer, veel transportbanden, hoop herrie, grote machines en alles onder een dikke laag rood stof. Treinen worden automatisch gelost, drie wagens tegelijk gaan over de kop boven een stortgat van 20 meter diep.

In de dorpen probeer ik altijd bij te eten wat ik in de voorgaande dagen in de bush tekort ben gekomen, in P.H. heb ik dat een beetje overdreven, met als gevolg een nacht boven de pot hangen, ik voelde me dus niet de volle 100% toen ik vertrok richting Karijini National Park.

Karijini stond erg hoog op m'n verlanglijstje maar het ligt wel dik 250 km in het (hete) binnenland, ik wilde eigenlijk naar Karratha fietsen en daar een auto huren of een tour boeken om naar Karijini te gaan, maar voor dat ik het wist was ik al richting het binnenland aan het fietsen.
 
Klik hier voor het fotoboek
Port Hedland.
Klik hier voor het fotoboek
Port Hedland.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail