Port Hedland  
Over de dik 600 km van Broome naar Port Hedland zijn de meeste Ozzies het eens, als je niet doodgaat van de dorst dan ga je wel dood van verveling, "300 kilometer geen water en een kaarsrechte weg waar niks te zien is".
Okay, wat het water betreft, het is niet zomaar dat ik een aanhanger bij me heb met een laadvermogen van 50 kilo, in Broome dik 20 liter water getankt en zonder problemen in 3 dagen naar Sandfire Roadhouse gefietst (330 km).

Op dag 2, na 105 km stopte d'r een auto met een Aboriginal en een Chinees, half uurtje staan beppen met een ijskoude Emu Bitter erbij, erg gezellig, nog 2 blikjes meegekregen voor bij het avondeten, de laatste 20 km gingen erg lekker, boys nogmaals bedankt !
Na de overnachting bij Sandfire mijn langste rit tot nu toe gemaakt naar Pardoo Roadhouse, 145 km, er zijn van die dagen dat je de hele wereld aankan. Na Pardoo in 2 wat kortere etappes van 80 km, met een erg lekkere kampeerplek bij de DeGrey River, naar Port Hedland gefietst.

En was het saai ? Ik moet er inderdaad niet aan denken om dit stuk met de auto te doen, dan is het domweg 600 km sturen bij een maximumsnelheid van 110 km/h. Op de fiets is dat heel anders, je ziet de bloemen (en ruikt de dooie kangaroes en koeien), vogels vliegen met je mee (en de vliegen..), dankzij de lagere snelheid geniet je veel meer van het landschap, uitgestrekte vlaktes afgewisseld met af en toe een bergruggetje. En voor de echt saaie stukken is er natuurlijk nog de CD-walkman in combinatie met de CD verzameling "Hard & Snel 1 t/m 20", Motörhead erin en rammen maar op die pedalen, wind tegen ?, gewoon terugwinden.
 
Klik hier voor het fotoboek
Effe doortrappen !
Klik hier voor het fotoboek
DeGrey River.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail