Port Hedland  
Waar ik wel crocs heb gezien: de Broome Crocodile Farm, hier worden krokodillen gefokt voor hun vlees en (vooral) hun huid, daarnaast worden hier crocs opgevangen die in de natuur een te groot gevaar voor de mens vormen. Als je ziet hoe de grote jongens aanvallen op een dooie kip ben je toch wel blij dat je ze niet bent tegengekomen in de vrije natuur.

Erg grappig voor de mensen om mij heen was dat ik vooraan stond bij de meest aggressieve croc van het stel, iedereen was erg dankbaar dat ik het grootste deel van het opspattende water voor m'n rekening nam.

Rondom Broome liggen een aantal bijzonder mooie stranden, zoals bijvoorbeeld Reddell Beach, rode duinen en een wit strand, alleen bereikbaar via een zwaar zandpad van een kilometer of 5, met mij erbij verdubbelde 't aantal mensen hier !
Verder natuurlijk Cable Beach, 20 kilometer lang en de strook langs de vloedlijn hard genoeg om te fietsen, erg mooi bij zonsondergang. Bij het verlaten van het strand klikten mijn SPD-pedalen vast precies op het moment dat het te mul werd om te fietsen, gelukkig val je niet hard (en zagen hooguit 3 mensen mij op m'n bek gaan).

Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar na 4 dagen had ik het wel weer gezien, aan het strand liggen kan je ook in Scheveningen en in Nederland ken ik ook genoeg plekken om van m'n fiets af te donderen.
 
Klik hier voor het fotoboek
Broome Crocodile Farm.
Klik hier voor het fotoboek
Cable Beach.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail