Port Hedland  
19/12/2001

Toen ik tegen m'n mate Paul bij Willare Roadhouse (van de mieren) zei dat Broome de eerste grote plaats zou zijn in een paar weken tijd moest ie nogal lachen, volgens hem was het maar een klein dorp. Paul is duidelijk nog nooit in Halls Creek of Fitzroy Crossing geweest, Broome is inderdaad niet groot maar vergeleken met deze plaatsen is het een wereldstad, meerdere supermarkten, restaurants, een internationaal vliegveld en zeker 5 geldautomaten.
De laatste keer dat ik kon pinnen was in de (mini)supermarkt in Wyndham (1000 km terug), nou kan je in de winkels onderweg wel terecht met je creditcard maar bijvoorbeeld de campings in Halls Creek en Fitzroy Crossing kon ik alleen cash betalen. In F.C. had ik zo weinig contant geld over dat ik in de winkel het brood van de dame achter mij bij mijn boodschappen heb gedaan, die heb afgerekend met m'n creditcard en zij mij AU$5,- heeft gegeven zodat ik de camping kon betalen (haar voordeel: 80 cent).
Vooral vervelend is dan dat je je welverdiende biertje niet bij de supermarkt kan halen, daarvoor moet je naar de Liquor Store en die zien je al aankomen, 2 blikjes bier afrekenen met een creditcard, affijn je blijft 'r wel lekker nuchter bij.

Okay met een portemonnee vol dollars Broome verkend, het meest opvallend aan Broome is dat het zo welvarend is, het toerisme brengt duidelijk een hoop geld in het laatje, een groot verschil met de ouwe troep van de laatste 1000 km, charmante ouwe troep dat wel.
's Ochtends 50 meter lopen naar zee voor een frisse duik, zo heel af en toe komt 'r hier wel 'ns een croc voorbij zwemmen maar ik heb er geen gezien.
 
Klik hier voor het fotoboek
Camping Goanna.
Klik hier voor het fotoboek
Crocs ? Waar dan ?
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail