Broome  
Een van mijn beste aankopen hier is geweest het boekje "Free Camping in the North of W.A. (and your Best Friend --Arno-- can come too!).

Niet dat ik nou zo nodig gratis wil kamperen maar probeer maar 'ns buiten de dorpen een camping te vinden. In de eerste week hier gebeurde het nog wel 'ns dat ik ergens een stop maakte bij een armetierig boompje met heel weinig schaduw, om een kilometer verder langs een wereldplek te komen met water en volop schaduw. Dankzij 't boekje gebeurt mij dit niet meer.

Zo heb ik na m'n vertrek uit Fitzroy Crossing gekampeerd bij een oude steengroeve (10 km van de highway, maar via een prachtige gravelweg), grote poel met water om de hoek, erg belangrijk voor de dorstige fietser. Dit soort plekken vind je nooit zelf)

Volgende dag m'n lunchpauze gehouden bij een schitterend meertje (..uit het boekje ja), uren zitten kijken naar de vogels, watervoorraad op peil gebracht en laat in de middag weer verder.

De plek waar ik eigenlijk heen wilde lag 10 km te ver, maar op een kleine bergruggetje stond een grote boab met mijn naam er op, 200 meter van de weg.
Kamp gemaakt bij een prachtige zonsondergang over de vlakte, met als afsluiter een schitterend onweer aan de horizon.
 
Klik hier voor het fotoboek
Bushcamp 'Steengroeve'.
Klik hier voor het fotoboek
Bushcamp 'Boab'.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail