Fitzroy Crossing  
05/12/2001

Hallo lieve kijkbuiskinderen,
Het ritje Halls Creek - Fitzroy Crossing was geheel naar verwachting,ofwel heet, droog en weinig spektakel. De eerste 120 km gewoon lekker gefietst door een niet onaardig stukje half-woestijn, met als bekroning de overnachting bij de Mary Pool, een echte oase, op de koeiestront na een prima badder- en kampeerplek.

De twee volgende dagen puur op karakter doorgetrapt, wind tegen,geblakerd landschap (de boel was een paar dagen tevoren afgefikt), alleen maar droogstaande rivieren en kreken, affijn dolle pret (dit wist ik van tevoren,'t kan niet altijd feest zijn). Gelukkig maken de langsschuifelende slangen de pauzes langs de weg wat spannender.

Op m'n laatste druppel water (op volle sterkte heb ik ongeveer 10 literbij me) Fitzroy Crossing gehaald en meteen een 1,25 l Coke weggekopt. Ik sta nu op een camping naast het zuipveldje van de plaatselijke Aboriginals, lekker rustig, ook bij deze lieve mensen geldt : wie het hardst schreeuwt heeft gelijk.

Abo's heb je in 3 soorten: degenen die volgens hun oude tradities, dichtbij de natuur, in de bush wonen, dan heb je degenen die zich volledig hebben aangepast aan de Australische maatschappij, betaald werk enz.., en je hebt de kansloze zuiplappen, mannen, vrouwen van jong tot oud, in elk dorp zie je ze rondhangen, hun roes uitslapend midden op het trottoir, 't is geen fris gezicht.
 
Klik hier voor het fotoboek
Mary River Pool.
Klik hier voor het fotoboek
Wat een rust.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail