Halls Creek  
Erg mooi de lookout en dat is dan ook het enige in Wyndham, wat een verschrikkelijk deprimerend oord, de enige reden dat 't nog bestaat is dat het haventje wordt gebruikt voor de export van vlees naar de landen in Zuidoostazie. Dit vlees is afkomstig van grote veeboerderijen, cattle stations, die verspreid door het Kimberley gebied liggen. Om een idee te geven van de grootte, ik ben langs El Questro station gefiets, deze is bijna 1miljoen hectare groot (ofwel 100 km bij 100 km) en dat is geeneens de grootste. Omdat de homestead (woonhuis) meestal zo'n 50 km van de weg afligt is het enige teken van leven dat je ziet de hier en daar rondlopende koeien, als dat geen scharrelvlees is.

Een van de dingen die ik absoluut wilde zien in Western Australia was het Bungle Bungles gebergte, ik wilde daar eigenlijk heen fietsen maar,ongelooflijk maar waar, ik ben een keer verstandig geweest en heb 't niet gedaan. Het pad naar de Bungles is een loodzwaar terreinwagenpad, nou is dat niet zo'n probleem maar dankzij de regen van de voorgaande dagen zou ik hier en daar kreken van anderhalve meter diep moeten oversteken, vond ik net iets teveel van het goede. Verder heb ik gemerkt (en had ik ook algelezen in reisverslagen op Internet) dat de gravelwegen na een stevige regenbui compleet onbegaanbaar zijn per fiets, net na Kununurra heb ik dat uitgeprobeerd, na 10 meter bekaf, de aanhanger tot z'n assen weggezakt en voor- en achterwiel compleet geblokkeerd door de modder.
Dus maar even het potje voor noodgevallen opengetrokken en een helicoptervlucht boven de Bungles gemaakt, een doolhof van zwart/oranjegestreepte heuvels van 200~300 meter hoog in de vorm van bijenkorven (of theemutsen, wat je wilt), heel bijzonder.
 
Klik hier voor het fotoboek
Purnululu N.P.
Klik hier voor het fotoboek
Bungle Bungles.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail