Halls Creek  
02/12/2001

Hallo, even een kleine update van Down Under.

Na een dagje rust in Kununurra werd 't weer 'ns tijd voor een moppie fietsen, dus op de pedalen richting Wyndham. Leuk ritje door een afwisselend heuvelachtig landschap en dankzij aardig wat bewolking en wind mee een heerlijke 110 km gefietst.

De voornaamste bezienswaardigheid in Wyndham is de Five Rivers Lookout, een uitzichtpunt boven de stad waar je uitkijkt over de Cambridge Baai waar 5 van de grootste rivieren van de Kimberley in uit komen, uitgestrekte moddervlakten met hier en daar wat begroeiing, dankzij de op dat moment doorbrekende ondergaande zon een erg fraai gezicht.

Klein detail : voor de allereerste keer in mijn fietsleven ben ik afgestapt in een beklimming, 350 meter stijging over een afstand van nog geen 4 km, gemiddeld dus een kleine 10% met hier en daar uitschieters naar de 20%, slingerend van links naar rechts over de weg met een bij elke trap omhoogkomend voorwiel. Op een gegeven moment stond ik gewoon stil en bij 't afstappen begon m'n fiets dankzij de volle aanhanger al achteruit te bewegen. Stukje geduwd tot een iets vlakker gedeelte en weer verder op het kleinste verzetje.
 
Klik hier voor het fotoboek
Wyndham.
Klik hier voor het fotoboek
Five rivers Lookout.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail