Kununurra  
Na een moordend hete laatste 5 km stond m'n ijskoude stubbie natuurlijk al klaar in Timber Creek (en een buschauffeur om te vertellen dat ik "out of my bleeding mind" ben om op zo'n "bloody pushbike" door Oz te trekken, ieder z'n mening). 10 km, en een gebroken spaak, verder gekampeerd aan de Victoria River, het zwemmen maar 'n keer overgeslagen, crocs!!

Donderdag een gewone fietsdag, gebroken spaak, overstekende slang van een meter of 2, door een desolaat maar wel erg mooi landschap. Op m'n overnachtingsplek gebabbeld met een australisch stel van rond de 50 die 7 jaar geleden gestopt zijn met werken en sindsdien in een 4WD door de outback trekken. Terwijl de meeste mensen zeggen dat je gek bent en om zult komen van de dorst, waren zij dolenthousiast en vol tips over kampeerplekken, waterpunten en toestand van de wegen, wereldlui. Als je 24 uur per dag buiten leeft zie je het leven heel anders dan wanneer je van je airconditioned huis met je airconditioned auto naar je airconditioned werk rijdt.

Vrijdag na 60 km asfalt en jawel, een gebroken spaak, Keep River National Park. Vanwege de regen van een paar dagen eerder "4WD Only" dus prima te fietsen, 18 km lood en loodzware gravel, wat ben ik naar de kloten gegaan, op m'n kampeerplek een uur uit liggen hijgen met een natte handdoek om m'n hoofd maar het was het waard, MOOI MOOI MOOI.

Zaterdag zonder bagage 22 km door Keep River gefiets, daarna terug naar de Victoria Higway, dankzij de ochtendkoelte een stuk soepeler dan Vrijdag, na 3 km highway "Welcome to Western Australia", horloge 1,5 uur terug, en nog maar 45 km tot Kununurra appeltje eitje, 2 uurtjes trappen en je bent d'r.
 
Klik hier voor het fotoboek
Big Horse Creek.
Klik hier voor het fotoboek
Keep River N.P..
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail