Katherine  
16/11/2001

Hallo, Tegenwind,zon,heet, 't is aardig afzien dat fietsen in de Outback, gelukkig is het einddoel altijd een plek met een hele hoop water om in te liggen en het zweet af te spoelen. Paar keer gekampeerd in de bush (houtje zoeken,fikkie stoken,happie koken) en een paar keer op een camping.

Op de camping in Adelaide River heb ik een wijntje gedronken met Jan en Joke en buurman Jaap uit Heerhugowaard. De zoon van Jan en Joke is de captain van het nederlandse team (TU Delft) dat gaat proberen de Solar Challenge te winnen, een race voor door zonne-energie aangedreven voertuigen, dwars door Oz. Komende zondag komt deze race door Katherine waar ik nu ben, eigenlijk zou ik hier moeten blijven om ze aan te moedigen maar 's ochtends vroeg vertrek ik richting het westen, naar Kununurra.

Op weg naar Litchfield National Park heb ik de moeilijke route genomen, een gravelweg van dik 40 km, erg zwaar maar ook erg mooi, en wat is er mooier dan mensen in auto's te zien keren omdat de weg te zwaar wordt en zelf onverstoorbaar doortrappen.
 
Klik hier voor het fotoboek
De weg naar Litchfield.
Klik hier voor het fotoboek
Litchfield N.P.
  © Karel van Ouwendorp  
Home Volgende Vorige Info, Kaart Fotoboek Mail