mooier zijn er niet.....

Adviezen

Voeding

Gezondheid

Verzorging

Omgang

Chihuahua’s in Zeeland

Tandsteen kan tanduitval en pijnlijke tandvleesontstekingen veroorzaken. Er zijn diverse gebitverzorgings artikelen verkrijgbaar bij uw dierenspeciaalzaak. U kunt zelf het gebit verzorgen, maar de pup moet hiermee van jongs af aan mee vertrouwd raken. Op deze manier kunt u de vorming van tandsteen en tandplak tegen gaan. Doe dit met een kleine tandborstel of heel voorzichtig met uw nagels. Eenmaal een pijnlijke situatie en uw hond is voorgoed genezen en kunt u het vergeten om dit voortaan zelf te doen. Secuur te werk gaan is dus geboden.

Geef het dier  gezonde voeding die aan de behoefte voldoet. Zeker niet teveel!Voorkom dat het dier te dik wordt. Poets regelmatig het gebit van de hond en begin hier zo jong mogelijk mee.

Lees meer over het opvoeden van uw pup op Chihuahuapuppies

Geef uw pup liefst droge voeding. Dit is beter voor het  gebit.  Als de pup weinig eetlust heeft  dan  geniet het de voorkeur de dierenarts te raadplegen.

Disclaimer:

Aan bovenstaande adviezen kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

U kunt naar een trimmer of een dierenarts gaan. Dit uiteraard tegen een vergoeding. Het is van belang om een speciale tang te gebruiken die u bij een dierenspeciaalzaak zo kunt aanschaffen om het vervolgens zelf te proberen.

Ook de voetkussentjes moet u goed in de gaten houden, 's zomers als de nagels erg warm zijn of bij heet asfalt, of ‘s-winters als het gevroren heeft en er net is gestrooid. Pekel bijt erg en kan irritatie veroorzaken. Smeer voor iedere wandeling in de sneeuw de kussentjes in met vaseline of uiercrème. Spoel ze bij thuiskomst weer lekker schoon.

Verzorging van de nagels en voetkussentjes: De nagels kunnen onvoldoende slijten. Ook bij honden met verminderde activiteit kan dat voorkomen. Dit kan de manier van lopen beïnvloeden en ze kunnen hierdoor zelfs minder goed op hun benen staan.

Verzorging van tanden:
Kijk de tanden zorgvuldig na. Wacht zeker niet op een slechte adem of tandsteenvorming. Dit komt erg vaak voor bij dit kleine ras. Om dit te laatste te voorkomen moet u naar uw dierenarts om het gebit te laten reinigen. Dit gebeurt onder algehele narcose.

Zorg dat het dier regelmatig beweging krijgt door met hem te wandelen en met hem te spelen. Fit blijven kan hartstikke leuk zijn! Stimuleer de geest van de hond door gehoorzaamheidsoefeningen en spelletjes te doen.

Let op ziektesymptomen bij uw huisdier; gewichtsverlies, extreme dorst en gedragsveranderingen kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen zijn. Hoe eerder een ziekte wordt herkend, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling.