Isoleren, nieuwe bekleding, spotjes verplaatst en extra kastjes.

We willen de vloer opnieuw isoleren en bekleden. We hebben het keukentje eruit gehaald en de bank los gemaakt. De bodemplaten van de middelste stoelen willen we eruit halen want die gebruiken we toch niet en zo kunnen we de boel mooi vlak krijgen. De bouten en moeren van de bodemplaten zaten rottig vast.

Wat een gedoe om die krengen los te krijgen. Er zaten een soort schachtbouten in waarbij de schacht verdikt is, werking als een afstandbus, maar dan vast aan de bout. Nadat André de koppen eraf geslepen had heeft hij de bovenkanten heeft vastgelast, de moeren in de kruipolie gezet, de bouten aan de onderkanten afgeslepen met z'n oude slijptol en de moeren eraf gedraaid. Dus nu eindelijk die plaaten eruit en kunnen we verder.

De voorstoelen hebben we er heel wat eenvoudiger eruit kunnen halen.

Eerst de vloer maar eens van een goed laagje verf voorzien.

Passen en meten.

Het houtwerk wat we in de dakverhoging hadden geplaatst er weer uit gehaald. De plankjes waar we deurtjes van gaan maken bij een goede vriend van ons op maat gemaakt en dunner gemaakt met een verdikte bank. Dit blanke hout allemaal 3x met teakkleur op oliebasis gebeitst. En daarna jachtlak eroverheen.

De vloer hebben we helemaal geïsoleerd met armaflex. De kunststofplaten ter versteviging liggen er nu netjes in.

De vloerbedekking afteken en snijden maar.


En ook die ligt er weer netjes in.

De motortunnel of hoe je dat ding nou eigenlijk moet noemen? teruggeplaatst. Deze hebben we bekleed met het bont van een jas van mijn (wijlen) oma. M'n moeder is daar een grote hulp bij geweest. Knippen, passen meten, naaien en plakken. Nog wat aluminium strips geplaatst voor de afwerking. We zijn heel blij met het resultaat. De armaflex zorgt voor nog meer geluids- en hittedemping, het bont is lekker zacht en het tapijt komt mooi uit. Nu alleen de kastjes nog.

De bestaande bovenzijkanten eruit gehaald: passen en meten waar de gaten voor de opening van de deurtjes moeten komen.

De gaten gezaagd met de decoupeerzaag.

Ja en nu: weer passen en meten.

We hadden eerder al op vakantie vorig jaar scharniertjes en uitzet-armpjes uit een sloopcaravan gehaald, nu is het een kwestie van alles mooi passend en kloppend te maken. Maar misschien dat we ander scharniertjes kopen.

De deurtjes zijn gemonteerd.

Voordat we de dakverhoging hadden geplaatst zat dit aan het plafond.
De twee dubbele spotjes die erin zaten gaan we aan de onderkant van de kastjes plaatsen.

De kat komt even kijken of ik de gaten voor de spotjes wel goed afgetekend heb

En zagen maar weer

Spotjes gemonteerd.

Toen alles teruggeplaatst in de Chevy en nu ziet het er zo uit