Welkom op de website van


H.S.V. “HET ZIJPE”- BRUINISSEHengelsportvereniging “Het Zijpe” uit Bruinisse is aangesloten bij Sportvisserij Nederland / federatie Zuid West Nederland - district Delta en richt zich vooral op het vissen in zout water en is uniek vanwege haar vele bootviswedstrijden.

Senioren kunnen bij hun lidmaatschap kiezen tussen een vispas (de vervanger van de welbekende Sportvisakte en Grote vergunning) of een zeevispas, voor de junioren is er de jeugdvispas. Leden ontvangen daarbij elk jaar een spitvergunning voor zeeaas, een lijst met viswateren, een wedstrijdprogramma, een reglement en een getijdentabel.
Ook bent u van harte welkom op onze traditionele mosselavond (gratis !) aan het einde van elk visseizoen. Op deze zeer gevarieerde feestavond in het altijd gezellige “Durps’uus” te Bruinisse vindt naast een officieel gedeelte met jaarvergadering ook de prijsuitreiking van de clubcompetitie plaats met bekendmaking van de club- en jeugdkampioen! Tevens worden prijzen uitgereikt voor de boot- en kantkampioen en de langste gevangen vis. Een grote verloting met vele mooie prijzen en een super bingo met “superprijzen” en de alom bekende en gewaardeerde mosselmaaltijd zorgen tezamen voor een gezellige avond.
Daarnaast kunt u natuurlijk deelnemen aan het elk jaar weer verrassend aantrekkelijke visprogramma. Om het clubkampioenschap wordt gestreden in 9 clubwedstrijden waarvan de 6 beste klasseringen voor het eindklassement meetellen. Alle leden die dus in een seizoen 6 of meer clubwedstrijden vissen komen in aanmerking voor een leuke prijs, die zelf kan worden uitgezocht uit de rijke prijzen-tafel op de feestavond. De clubcompetitie is meestal onderverdeeld in 6 (of 7) bootwedstrijden, kant- /walwedstrijden en een strandwedstrijd.
Daarnaast worden aparte visevenementen georganiseerd zoals zomeravondwedstrijden op paling en tong, vrije bootvistochten en een traditionele kerstwedstrijd waar elke deelnemer altijd prijs heeft !. In innige samenwerking met de andere 3-visverenigingen van het eiland wordt jaarlijks tijdens een grote strand- of kantwedstrijd gestreden om het officiële kampioenschap van Schouwen Duiveland. De meeste wedstrijden vinden plaats in alle delen van de Oosterschelde en de Grevelingen maar ook vistochten op de Westerschelde, kantwedstrijden in het Europoortgebied, wrak- en/of ankervissen op de Noordzee zijn regelmatig in ons programma te vinden.
In de kelder van “’t Durps’uus”aan de Molenstraat 52 te Bru vindt s’ morgens onder het genot van een kop koffie of thee de inschrijving plaats en worden de visplaats nummers ingeloot. Waarna op de sportvisboten, die vertrekken vanuit de dorpshaven en de vluchthaven, de visdag begint. Na afloop vindt in de sfeervolle kantine van “’t Durps’uus” de prijsuitreiking van de wedstrijden plaats. Met een drankje wordt er hier nagepraat over de mooie ontspannende visdag. Na een leuke verloting gaan we alle weer huiswaarts voor het gebruikelijke visserslatijn!
Wilt u ook eens genieten van zo’n bijzonder plezierige bootvisdag bij een fijne visvereniging ? Dan kunnen wij u uitnodigen om eens een keer als “introducé” of als “gastvisser” mee te gaan op een van voornoemde vistochten en zo kennis te maken met de zee hengelsport en onze visclub.
Voor belangstellenden proberen wij regelmatig enkele plaatsen aan boord vrij te houden, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de capaciteit van de op dat moment beschikbare boten. Voor inlichtingen of aanmeldingen kunt u contact opnemen met de wedstrijdleiding: Cock Klein / tel. 0111-482597, John Kot - telefoon 0186-654603 of Richard Commandeur 06-42133049

Voor het aanmelden als lid of voor eventuele nadere informatie kunt u terecht bij Lennart van Popering, Padjes 1, 4311 AA, Bruinisse, tel. 0111-483601.


H.S.V. “Het Zijpe” is opgericht op 5 november 1960 (en Koninklijk goedgekeurd op 19 juni 1963) en bestaat in 2010 dus 50 jaar, dit zal niet onopgemerkt voorbij gaan.
De vereniging telt nu zo’n 160 leden die afkomstig zijn uit Bruinisse en wijde omgeving maar ook b.v. de Zuid-Hollandse eilanden, de Randstad, Brabant en zelfs Duitsland! Onder de vissende leden zijn tegenwoordig ook enkele vrouwen actief en de aanwezige junioren (tot en met het jaar dan ze 17 worden) strijden zelfs om hun eigen jeugdkampioenschap.   Deze actieve visvereniging beschikt over een eigen bijzonder fraaie internetsite www.hsv-hetzijpe.nl waarop alle informatie, uitslagen, klassementen, foto’s en het laatste nieuws is te bekijken.

Tot ziens.

sjaakie