PE1MWB projekten
Veld Logboek design PE1MWB

Download in PDF formaat

Veld-logboek

Alles wordt kleiner, de radio-sets, mijn handschrift, maar mijn vingers niet, hihi. De antenne ook, dus enkel met een dummy hoef je niet op veel verbindingen te rekenen. Dit veld-logboek past ergens in dit rijtje. Want in het veld zorgen we wel voor grote antennes, maar de rest moet handig klein zijn en maken we heel veel verbindingen.

Handig formaat voor in het veld.
Dit logboek is niet meer dan een A4-tje, je kunt het in vieren snijden of opvouwen tot A6 formaat. Als je voor en achterzijde bedrukt, kun je er minimaal 80 verbindingen op kwijt.

Handig gebruik.
Slechts één keer de datum invullen, de tijdregio (UTC) en bladnummer. Per QSO noteer je zonodig enkel de call van het tegenstation, de tijd  en ontvangst-RST. De gegeven RST is dan 59 en volgnummer blijkt uit bladnummer en voorgedrukt QSO nummer. Mocht je een regel moeten doorstrepen kun je een lege regel benutten en het nummer systeem toch aanhouden. Tot slot is er ruimte om ook overige QSO gegevens te noteren.

73 Jeroen, PE1MWB


Uhh ja, heeft u alles eigenlijk wel gezien? Of wilt u toch nog even terug naar het begin?   Of toch nog even kijken naar de andere projekten?

PE1MWB Projekten Overzicht


© Overname van artikelen alleen NA toestemming (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)