PE1MWB projecten
 
      PE1MWB Overname van artikelen alleen NA toestemming
  (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)

SLIMJIM 435 Antenne

Deze antenne is gemaakt voor de 70cm amateurband. De straler is een halve golf dipool.De voeding is via een 1/4 golf stub aan het uiteinde van de dipool.

Afstemmen met 435 MHz op minimum SWR door het schuiven van de aansluitingen op 1/4 golf stub. De antenne zelf wordt beschermd door een kunststof pijp. Dit kunststof verlaagd de werkingsfrequentie dus controle op de afregeling moet gebeuren met de antenne in de pijp gemonteerd.

Gebruik voor de antenne aluminium lasdraad of eventueel het koper van installatiedraad. (Rechtmaken met behulp van boormachine en bankschroef). De aansluitingen zijn afkomstig van print-aansluitklemmen. Door het boutje geheel los te draaien kun je de klemmen zo er uit nemen.

Gebruik voor de kunststof pijp de witte PPVC pijp (valpijp voor het toilet). Lengte ca 65 cm. Dan blijft er een vrij stuk over voor montage. Sluit de bovenkant af met een dop. De antenne wordt in het midden gehouden door een tweetal stukjes piepschuim. Onderin de pijp monteer je een rond-stuk met daar in een doorvoer voor de coaxkabel. Juist aan de onderkant van de antenne omklem je de coax met een tierap als trekontlasting.

Demontage van de antenne kan door het afschuiven van de dop aan de bovenzijde. Voor de montage deze dop en de top van de antenne schoonmaken en insmeren met vaseline.

73 Jeroen, PE1MWB

En zo kan het er uit zien

 
Uhh ja, heeft u alles eigenlijk wel gezien? Of wilt u toch nog even terug naar het begin?   Of toch nog even kijken naar de andere projecten?    
 

Overname van artikelen alleen NA toestemming (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)