PE1MWB projekten

Een printplaat etsen is niet nodig! Voor de montage gebruik je wel een stukje dubbelzijdige printplaat van 5x30 mm.
De ene zijde gebruik je als aardvlak. De andere zijde verdeel je in 3 stukken. Snij het koper op twee plaatsen dubbel in. Het dunne baantje wat ontstaat verwijder je(stroop je op) met een hete soldeerbout wegnemen.

Voor een goede scheiding kun je het beste per kanaal een printplaatje opbouwen. Maar ik had er zelf geen moeite mee om ze beide aan elkaar te houden. Een bestaande cinch (tulpplug) kabel soldeer je hier aan en het geheel voorzie je van een stukje krimpkous.

LINE naar Phone adapter


Na de CD-speler, de PC-Soundcard, het cassettedeck en de tuner was de wens ook nog eens de TV op de stereoversterker aan te sluiten. Met deze schakeling maak je ingang bedoeld voor een platenspeler geschikt.

De demping bij 1000 Hz is 23 dB en kan nog wat meer worden door de 820 ohm wat kleiner te kiezen.

De condensatoren zijn MKT typen, verwijder de pootjes en soldeer ze, net als in de SMD techniek, op de printplaat. De parallel weerstanden
komen daar nog eens overheen. Aan de aardvlakzijde komt de 820 ohm weerstand. En zijde van die weerstand buig je om de rand en sluit je aan op de uitgang. Pas op dat je geen sluiting maakt, vijl desnoods terplaatse de printrand wat schuin af.

73 Jeroen, PE1MWB


Uhh ja, heeft u alles eigenlijk wel gezien? Of wilt u toch nog even terug naar het begin?   Of toch nog even kijken naar de andere projekten?

PE1MWB Projekten Overzicht

 


Overname van artikelen alleen NA toestemming (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)