PE1MWB projecten
 
      PE1MWB Overname van artikelen alleen NA toestemming
  (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)


KF161 modificatie voor DATA in- en uitgang

Alhoewel de KF161 niet snel omschakelt tussen zenden en ontvangen, is het wel mogelijk om 4800 baud packetradio signalen te verwerken.
De ingang wordt gemengd met het signaal van de audio-modulator versterker ter plaatse van de deviatie potmeter. Het signaal kunnen we toevoeren via de aansluiting SE/W. Wel moet een aanwezige Tonruf Anzeige unit worden verwijderd. Het ontvangstsignaal tappen we af van het ZF-teil. Dit signaal gaat via de vrije SE/Y aansluiting.

Het nadeel van de KF161 is wel dat je een fors modulatie signaal nodig hebt (ca. 4V top-top)

In de slede kun je een 8 pol DIN aansluiting gebruiken voor zowel de Peiker microfoon als de data in- en uitgang (op pin 6 en 7)
 

KF161 data modulator versterker

Deze versterker is nodig voor data-modems die onvoldoende kunnen uitsturen. Het signaal niveau aan de ingang is nu 150mV tt.
De fet is toegepast om een goede DC instelling te verkrijgen die wat minder gevoelig is voor rimpelspanning op de voedingslijn. De voeding is overigens hier 10V en aanwezig op de Peiker microfoon aansluiting. De hier getoonde aansluiting heeft overigens pen 6 en 7 die voor de data in- en uitgang worden gebruikt. Die aansluiting hoef je niet te gebruiken als je de versterker in de KF161 gaat inbouwen.

Een printontwerp heb ik wel, maar geen mooie layout. Mocht je dit nodig hebben, stuur mij dan een e-mail.

73 Jeroen, PE1MWB

Uhh ja, heeft u alles eigenlijk wel gezien? Of wilt u toch nog even terug naar het begin?   Of toch nog even kijken naar de andere projecten?    
 

Overname van artikelen alleen NA toestemming (meestal heb ik geen bezwaar voor HAM-radio doeleinden)