[1] [2] [3] [4] [5
  10.000 BC
Jaar:2008
Genre:Historische film
Waardering:
Regisseur:Roland Emmerich
Duur:1u49min
Media type: 
Acteurs: Nathanael Baring, Tim Barlow, Camilla Belle, Cliff Curtis, Omar Sharif, Steven Strait, Joel Fry
Omschrijving:
Afgelegen in de bergen woont een stam die af te rekenen krijgt met een bende mysterieuze krijgsheren. Als ze op een dag de razend knappe Evolet ontvoeren, de hartsvriendin van de jonge jager, D’Leh, ziet deze zich verplicht de leiding te nemen over een klein groepje en de bende tot het andere eind van de wereld te achtervolgen om zijn geliefde te redden.
Door het noodlot achternagezeten vervolgen ze hun uitzichtloze zwerftocht en rekenen onderweg af met sabeltijgers en andere prehistorische roofdieren. Aan het einde van hun reis stoten ze op een verloren gewaande beschaving. De laatste uitdaging brengt hen in een rijk voorbij de verbeelding, waar immense piramiden tot in de hemel reiken. Daar gaan ze de strijd aan met een machtige godheid die hun volk op een brutale manier tot slaaf gemaakt heeft.
  101 Dalmatians
Jaar:1996
Genre:Familie, Komedie
Waardering:
Regisseur:Stephen Herek
Duur:103 minuten
Media type: 
Acteurs: Jeff Daniels, Joely Richardson, Glenn Close
Omschrijving:
De gemene Cruella de Vil is een mode-gigante met een gevaarlijke liefde voor bont. Cruella's mode-ontwerpster Anita en haar echtgenoot Roger zijn dolblij als hun dalmatiërs Pongo en Perdita de trotse ouders worden van een nest schattige puppies. Als Cruella hier van hoort, zet ze alles op alles om de vachtjes van de Dalmatiërs pups te pakken te krijgen voor haar nieuwe kledinglijn. Als ze samen met twee stuntelige handlangers alle puppies uit Londen probeert te ontvoeren, slaan de vachtjes op de vlucht.
  101 Dalmatians II: Patch's London Adventure
Jaar:2003
Genre:Animatie, Komedie
Waardering:
Regisseur:Jim Kammerud, Brian Smith
Duur:70 minuten
Media type: 
Acteurs: Barry Bostwick, Jason Alexander, Martin Short
Omschrijving:
De kleine Patch voelt zich een beetje verloren tussen al die vlekken en verlangt er naar zich van de andere puppies te onderscheiden. Hij droomt ervan een 'Wonderhond' te worden, net als zijn favoriete televisiester, Superwoef. Als Patch per ongeluk van zijn familie gescheiden raakt, grijpt hij zijn kans om zijn held te ontmoeten. Op een wonderbaarlijke wijze wordt hij zelfs het maatje van Superwoef! Ondertussen is Cruella kunstliefhebster geworden nadat ze de gevlekte schilderijen van een excentrieke nieuwe kunstliefhebber heeft ontdekt. Om hem te inspireren ontvoert ze alle andere puppies.
  12 Dogs of Christmas, The
Jaar:2005
Genre:Familie
Waardering:
Regisseur:Kieth Merrill
Duur:105 minuten
Media type: 
Acteurs: Jordan-Claire Green, Adam Hicks, John Billingsley
Omschrijving:
Mike O'Connor neemt een bezoekje aan zijn tante Dolores in de kleine stad Dopunket. Zijn tante blijkt een schuilplaats te hebben voor ongewenste dieren.
  1408
Jaar:2007
Genre:Horror, Thriller
Waardering:
Regisseur:Mikael Håfström
Duur:104 minuten
Media type: 
Acteurs: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack
Omschrijving:
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
  300
Jaar:2006
Genre:Actie, Oorlog
Waardering:
Regisseur:Zack Snyder
Duur:117 minuten
Media type: 
Acteurs: Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham
Omschrijving:
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
  88 Minutes
Jaar:2007
Genre:Misdaad, Thriller
Waardering:
Regisseur:Jon Avnet
Duur:108 minuten
Media type: 
Acteurs: Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski
Omschrijving:
De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.
  Alles Is Liefde
Jaar:2007
Genre:Komedie, Romantiek
Waardering:
Regisseur:Joram Lürsen
Duur:110 minuten
Media type: 
Acteurs: Michiel Romeyn, Carice van Houten, Wendy van Dijk
Omschrijving:
In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...
  als je begrijpt wat ik bedoel
Jaar:1983
Genre:Animatie
Waardering:
Regisseur:Harrie Geelen, Bjørn Frank Jensen, Bert Kroon
Duur:84 minuten
Media type: 
Acteurs: Fred Benavente, Trudy Libosan, Luc Lutz
Omschrijving:
Slot Bommelstein wordt opgeschrikt door een jonge Zwelbast, een draakje dat bij boosheid opzwelt tot gigantische afmetingen en veel schade berokkent. Als een pleegvader ontfermt heer Bommel zich over het beestje dat Zwelgje wordt genoemd, met alle gevolgen van dien. Animatiefilm naar Marten Toonders stripverhaal 'De Zwelbast' uit 1957.
  Alvin and the Chipmunks
Jaar:2007
Genre:Komedie, Avonturenfilm
Waardering:
Regisseur:Tim Hill
Duur:1u30min
Media type: 
Acteurs: Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson, Justin Long, Don Tiffany, Matthew Gray Gubler, Jane Lynch
Omschrijving:
Alvin, Simon en Theodore zijn drie speciale eekhoorntjes, ook bekend als Chipmunks, met een groot geheim. Wanneer ze bij de slechte liedjesmaker Dave gaan wonen, moeten ze hun geheim verklappen : ze kunnen niet enkel praten, maar ook zingen! Samen met Dave, die ze ondertussen als hun papa aanzien, hebben ze heel veel succes en worden ze grote sterren in de muziekwereld. Maar met het succes komen er ook problemen. Alvin, Simon en Theodore beginnen ruzie te maken met Dave. Zullen ze op tijd beseffen dat er niets zo belangrijk is als een hechte familie?

Met de stemmen van Dimitri Leue als Alvin, Gene Thomas als Dave, Tom Van Landuyt als Ian, Lien Van de Kelder als Claire en Lynn Pelgroms als Gail.
  Ant Bully, The
Jaar:2006
Genre:Animatie, Avontuur
Waardering:
Regisseur:John A. Davis
Duur:88 minuten
Media type: 
Acteurs: Zach Tyler, Nicolas Cage, Julia Roberts
Omschrijving:
Wanneer Lucas Nickle met zijn waterpistool een complete mierenhoop onder laat lopen, wordt hij op magische wijze gekrompen tot het formaat van een insect. Nu hij zo groot is als de mieren wordt hij veroordeeld tot zware arbeid in het mierengangenstelsel welke hij zojuist heeft vernietigd.
  Apocalypse Now
Jaar:1979
Genre:Oorlog
Waardering:
Regisseur:Francis Ford Coppola
Duur:153 minuten
Media type: 
Acteurs: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall
Omschrijving:
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
  Are We Done Yet?
Jaar:2007
Genre:Komedie
Waardering:
Regisseur:Steve Carr
Duur:92 minuten
Media type: 
Acteurs: Ice Cube, Nia Long, John C. McGinley
Omschrijving:
Nick en Suzanne zijn pas getrouwd en ze besluiten naar een buitenwijk te verhuizen, om een wat rustiger omgeving voor hun twee kinderen te krijgen. Helaas valt dit voornemen in het water als Nick het zwaar aan de stok krijgt met de aannemer die hun huis moet renoveren.
  Astérix en de Olympische Spelen
Jaar:2008
Genre:Avontuur, Komedie
Waardering:
Regisseur:Frédéric Forestier, Thomas Langmann
Duur:113 minuten
Media type: 
Acteurs: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon
Omschrijving:
Wanneer de Galliërs horen dat de Romeinen een legioen sturen om mee te doen aan de Olympische Spelen, sturen zij hun eigen kampioenen Asterix en Obelix. De Griekse scheidsrechters verbieden echter het gebruik van hun magische toverdrankje. De Galliërs zullen nu met eigen krachten moeten proberen te winnen.
  Babylon A.D.
Jaar:2008
Genre:Actie, Sciencefiction
Waardering:
Regisseur:Mathieu Kassovitz
Duur:1u41min
Media type: 
Acteurs: Vin Diesel, Mélanie Thierry, Michelle Yeoh, Lambert Wilson, Charlotte Rampling, Gérard Depardieu, Joel Kirby
Omschrijving:
In de nabije toekomst is de wereld verwoest door een oorlog. De huursoldaat Thoorop krijgt de opdracht om een vrouw te escorteren van Rusland naar New York. Hij weet echter niet dat zij een gevaarlijk virus met zich meedraagt, dat een sekte wil gebruiken om een genetisch gemanipuleerde Messias te produceren. Die moet het einde van de wereld inluiden.
  Barnyard
Jaar:2006
Genre:Animatie, Komedie
Waardering:
Regisseur:Steve Oedekerk
Duur:90 minuten
Media type: 
Acteurs: Kevin James, Courteney Cox, Danny Glover
Omschrijving:
Koe Otis en zijn vrienden op de boerderij dollen veel met elkaar en halen geintjes uit met mensen. Wanneer Otis echter plotseling de verantwoordelijkheid over de boerderij krijgt, moet hij zich bewijzen als de leider en zorgen dat de zaken orderlijk verlopen.
  Bee Movie
Jaar:2007
Genre:Animatie, Komedie
Waardering:
Regisseur:Steve Hickner, Simon J. Smith
Duur:90 minuten
Media type: 
Acteurs: Jerry Seinfeld, Renée Zellweger, Matthew Broderick
Omschrijving:
Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: 'honing'. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen...
  Before The Devil Knows You're Dead
Jaar:2008
Genre: 
Waardering:
Regisseur:Sidney Lumet
Duur: 
Media type: 
Acteurs: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke en Albert Finney
Omschrijving:
Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.
  Beowulf
Jaar:2007
Genre:Animatie, Fantasy
Waardering:
Regisseur:Robert Zemeckis
Duur:115 minuten
Media type: 
Acteurs: Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich
Omschrijving:
Beowulf (Ray Winstone) besluit een einde te gaan maken aan de ellende en verwoestingen, waarvan het monster Grendel de oorzaak is. Maar de strijd blijkt vele malen moeilijker en zwaarder dan Beowulf ooit had kunnen denken. Maar Grendel blijkt niet het enige probleem, zijn moeder verschijnt al spoedig ten tonele om ook strijd tegen Beowulf te leveren.
  BloodRayne 1
Jaar:2005
Genre:Horror, Fantasy
Waardering:
Regisseur:Uwe Boll
Duur:95 minuten
Media type: 
Acteurs: Kristanna Loken, Ben Kingsley, Michelle Rodriguez
Omschrijving:
In het Roemenië van de 18de eeuw probeert Bloodrayne, een jonge dhampir (half mens/half vampier), de verkrachting van haar moeder en moord op haar vader te wreken. Bloodrayne is opgegroeid in een circus en kent haar krachten nog niet, totdat ze voor het eerst menselijk bloed proeft. Ze veranderd in een bloeddorstige vampierenjager en wordt door twee andere jagers ingeschakeld om een aantal levensgevaarlijke monsters te vernietigen.
  BloodRayne 2
Jaar:2005
Genre:Horror, Fantasy
Waardering:
Regisseur:Uwe Boll
Duur:95 minuten
Media type: 
Acteurs: Brendan Fletcher, Chris Coppola & Michael Paré
Omschrijving:
Als half mens half vampier heeft Daywalker Rayne de missie om de tirannie van de niet-doden te beëindigen. Vanuit Transsylvanië komt de sexy slachtster in het Wilde Westen terecht. Vampierbaas Billy The Kid vestigt zich in Deliverance om na het gereedkomen van de spoorrails van daaruit het hele land met vampiers te bevolken. Hij heeft alleen niet op de tegenwerking van sheriff Pat Garret gerekend en al helemaal niet op die van de Daywalker. Een bloedige strijd ontbrandt en er kan maar één winnaar zij
  Bourne Identity, The
Jaar:2002
Genre:Thriller, Actie
Waardering:
Regisseur:Doug Liman
Duur:118 minuten
Media type: 
Acteurs: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper
Omschrijving:
Een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling (Matt Damon) uit de Middellandse Zee. De man lijdt aan geheugenverlies en weet niet wie hij is. Er zitten echter twee kogels in zijn rug en hij komt al snel tot de conclusie dat er geprobeerd werd hem te vermoorden. Tot zijn eigen verbazing beheerst hij verschillende vechttechnieken, en geholpen door Marie (Franka Potente) gaat hij in Zwitserland op zoek naar zijn identiteit. Al gauw ontdekt hij dat hij verwikkeld was in een mysterieus plot met een moordaanslag waarbij de CIA een grote rol speelde...
  Bourne Supremacy, The
Jaar:2004
Genre:Actie, Thriller
Waardering:
Regisseur:Paul Greengrass
Duur:108 minuten
Media type: 
Acteurs: Matt Damon, Joan Allen, Brian Cox
Omschrijving:
Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...
  Carrie 1.
Jaar:2002
Genre:Drama, Horror
Waardering:
Regisseur:David Carson
Duur:132 minuten
Media type: 
Acteurs: Angela Bettis, Kandyse McClure, Patricia Clarkson
Omschrijving:
Carrie White is een verlegen meisje dat door iedereen wordt gepest. Na een vernederend incident in de doucheruimte straft Carrie's gymlerares al haar klasgenoten. Eén meisje heeft medelijden met Carrie en overtuigt haar vriend Tommy om met haar naar het schoolbal te gaan. Maar Carrie mag niet mee van haar strenge moeder. Uiteindelijk gaat ze toch en als blijkt dat haar klasgenoten tijdens het bal wraak willen nemen, laat ze haar duistere kant zien.
  Cat's Eye
Jaar:1985
Genre:Horror
Waardering:
Regisseur:Lewis Teague
Duur:94 minuten
Media type: 
Acteurs: Drew Barrymore, James Woods, Alan King
Omschrijving:
Een mysterieuze kat vormt de verbinding tussen 3 horror verhalen van Stephen King. Het eerste verhaal gaat over een kliniek, waar stoppen met roken ernst is. Het tweede verhaal gaat over een tennisprof die gedwongen wordt een dodelijk spel te spelen, wanneer hij betrapt wordt met de vrouw van een maffiabaas. Het derde verhaal gaat over een klein meisje dat belaagd wordt door een monster.
  Children of a Lesser God
Jaar:1986
Genre:Drama, Romantiek
Waardering:
Regisseur:Randa Haines
Duur:119 minuten
Media type: 
Acteurs: William Hurt, Marlee Matlin, Piper Laurie
Omschrijving:
James Leeds komt te werken als spraakleraar op een dovenschool waar hij ex-pupil Sarah uit haar isolement probeert te halen. Sarah wil eerst niks van James weten en wil alleen met gebaren communiceren. Langzamerhand kan James toch tot haar doordringen.
  Cloverfield
Jaar:2008
Genre:Science-fiction, Thriller
Waardering:
Regisseur:Matt Reeves
Duur:84 minuten
Media type: 
Acteurs: Michael Stahl-David, Mike Vogel, Lizzy Caplan
Omschrijving:
Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.
  Con Air
Jaar:1997
Genre:Actie, Thriller
Waardering:
Regisseur:Simon West
Duur:115 minuten
Media type: 
Acteurs: Nicolas Cage, John Malkovich, John Cusack
Omschrijving:
Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.
  Condemned, The
Jaar:2007
Genre:Actie, Thriller
Waardering:
Regisseur:Scott Wiper
Duur:113 minuten
Media type: 
Acteurs: Steve Austin, Rick Hoffman, Vinnie Jones
Omschrijving:
Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen : een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality TV-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot : hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.
  Contract, The
Jaar:2006
Genre:Thriller
Waardering:
Regisseur:Bruce Beresford
Duur:97 minuten
Media type: 
Acteurs: John Cusack, Morgan Freeman, Corey Johnson
Omschrijving:
Tijdens zijn begeleiding van het ziekenhuis naar de gevangenis, slaan de mannen van huurmoordenaar Frank Carden toe en deze komt, samen met zijn politiebegeleider in de auto te water. Ray Keene en zijn zoon Chris, die in het nabijgelegen natuurgebied kamperen, vinden de huurmoordenaar en Ray is vastbesloten Frank mee te nemen. Maar dan krijgt het drietal de mannen van Frank achter zich aan.
  Contract, The
Jaar:2006
Genre:Thriller
Waardering:
Regisseur:Bruce Beresford
Duur:97 minuten
Media type: 
Acteurs: John Cusack, Morgan Freeman, Corey Johnson
Omschrijving:
Tijdens zijn begeleiding van het ziekenhuis naar de gevangenis, slaan de mannen van huurmoordenaar Frank Carden toe en deze komt, samen met zijn politiebegeleider in de auto te water. Ray Keene en zijn zoon Chris, die in het nabijgelegen natuurgebied kamperen, vinden de huurmoordenaar en Ray is vastbesloten Frank mee te nemen. Maar dan krijgt het drietal de mannen van Frank achter zich aan.
  Costa!
Jaar:2001
Genre:Komedie, Romantiek
Waardering:
Regisseur:Johan Nijenhuis
Duur:95 minuten
Media type: 
Acteurs: Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans
Omschrijving:
Janet gaat met haar zus Angela en diens vriendinnen op vakantie naar Spanje. Daar ontmoeten ze Rens, een propper bij een plaatselijke discotheek. Buitenbeentje Janet en de populaire Rens worden verliefd, wat tot verontwaardiging leidt bij de anderen.
  Creepshow 1.
Jaar:1982
Genre:Komedie, Horror
Waardering:
Regisseur:George A. Romero
Duur:120 minuten
Media type: 
Acteurs: Leslie Nielsen, Ted Danson, Stephen King
Omschrijving:
Een vijfluik van horrorverhalen, geïnspireerd op de oude DC horrorcomics. In 'Father's Day' brengt een zombie een vaderdagstaart naar zijn dochter. In 'The Lonesome Death of Jordy Verril' ontdekt een boer een meteoriet en wordt daarna ziek. In 'Something to Tide You Over' begraaft een man zijn vrouw en haar minnaar in het strand en wacht tot het vloed wordt. In 'The Crate' wordt een geheimzinnige kist met een in de kelder van een school gezet. Helaas zit er een beest in een krat dat al gauw ontsnapt. In 'They're Creeping Up On You' krijgt een rijke man gezelschap van ontelbare kakkerlakken.
  Creepshow 2
Jaar:1987
Genre:Horror
Waardering:
Regisseur:Michael Gornick
Duur:92 minuten
Media type: 
Acteurs: George Kennedy, Tom Savini, Domenick John
Omschrijving:
Compilatie van drie horrorverhalen, alweer geïnspireerd door de oude DC horrorcomics. In 'Ol' Chief Wooden Head' komt een houten Indiaan komt tot leven en is uit op wraak; in 'The Raft' wordt een stel tieners op een vlot verzwolgen door een geheimzinnig watermonster en in 'The Hitchhiker' komt een doodgereden lifter tot leven om de dader te terroriseren.
  Dark Floors
Jaar:2008
Genre:Horror
Waardering:
Regisseur:Pete Riski
Duur:84 minuten
Media type: 
Acteurs: Noah Huntley, William Hope, Philip Bretherton
Omschrijving:
Een vader van een autistisch meisje maakt zich zorgen om haar gezondheid en besluit haar uit het ziekenhuis te halen. Maar als ze in de lift staan, gaat de lift plotseling stuk en zitten ze, samen met een aantal anderen, vast in de lift. Als ze na een tijdje de deuren open hebben gebroken, ontdekken ze dat er niemand meer in het ziekenhuis aanwezig is en dat overal misvormde lijken liggen. Het duurt vervolgens niet lang voordat de groep kennis maakt met de daders.
  Dark Half, The
Jaar:1993
Genre: 
Waardering:
Regisseur:George A. Romero
Duur: 
Media type: 
Acteurs: Timothy Hutton, Amy Madigan en Michael Rooker
Omschrijving:
Thad is een succesvol schrijver, hij schrijft zijn serieuze werk onder zijn eigen naam en de populaire thrillerreeks onder het pseudoniem George Stark. Na chantage door een ontdekker van zijn geheim begraaft hij Stark symbolisch. Hierna worden moorden gepleegd, waar het bewijsmateriaal steeds in de richting van Thad wijst
  Day of the Dead
Jaar:2008
Genre:Horror
Waardering:
Regisseur:Steve Miner
Duur:87 minuten
Media type: 
Acteurs: Mena Suvari, Nick Cannon, Stark Sands
Omschrijving:
Als militair Sarah haar zieke moeder naar het ziekenhuis brengt, ontdekt ze dat een heleboel mensen in het Amerikaanse stadje tegelijkertijd ziek zijn geworden. Het duurt vervolgens niet lang voor het gruwelijke virus die deze zieke mensen in hun lichaam hebben hun drager transformeren in bloeddorstige wezens. Sarah, een paar collega's en nog wat andere mensen worden vervolgens aangevallen door deze hongerige monsters. Ze moeten nu alles op alles zetten om uit de handen van deze zombies te blijven en te overleven.
  De Kleine Zeemeermin
Jaar:1989
Genre:Animatie, Familie
Waardering:
Regisseur:Ron Clements, John Musker
Duur:83 minuten
Media type: 
Acteurs: Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes, Pat Carroll
Omschrijving:
Ariel, de jongste dochter van Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan.
  De Scheepsjongens van Bontekoe
Jaar:2007
Genre:Avontuur
Waardering:
Regisseur:Steven de Jong
Duur:135 minuten
Media type: 
Acteurs: Pim Wessels, Martijn Hendrickx, Billy Zomerdijk
Omschrijving:
Hajo wil naar zee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Zijn moeder, die haar man op zee heeft verloren, doet er alles aan om hem aan wal te houden, maar de roep van de zee is te sterk en Hajo's aanwezigheid op het land brengt niets dan ellende. Padde, het onhandige vriendje van Hajo, kan geen afscheid van hem nemen. Hij springt vlak voor het vertrek aan boord en er wordt besloten dat hij meereist tot Harlingen, waar ze buskruit in moeten laden. Daar zal Padde met een tjalk mee terug naar Hoorn varen. Padde valt echter in slaap en wordt pas wakker als ze al op zee zijn. Aan boord sluiten Hajo en Padde vriendschap met Rolf, een jongen die al kan lezen en schrijven. Op hun tocht naar Oost beleven ze samen met schipper Bontekoe veel spannende avonturen.
  Death Sentence
Jaar:2007
Genre:Actie, Drama
Waardering:
Regisseur:James Wan
Duur:105 minuten
Media type: 
Acteurs: Kevin Bacon, Kelly Preston, Garrett Hedlund
Omschrijving:
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Generated by All My Movies. Make your DVD Catalog today!