Wil je meer weten over actievoeren voor Amnesty International in Nederland?

Je hebt geklikt op de vorige pagina omdat je meer wilt weten wat het betekent lid te zijn van een werkgroep voor Amnesty International.  Fijn, we hopen dat we die interesse nog wat kunnen aanwakkeren.... 

Actief bezig zijn voor Amnesty International betekent dat je inhoudelijk goed op de hoogte moet zijn over hoe regeringen met mensenrechten omgaan. Denk bijvoorbeeld eens na over: wat weet jij over China? Nog steeds niet afgehaakt? Lees dan verder:

Landelijke acties worden aangeboden vanuit het hoofdkantoor van Amnesty International in Amsterdam. Je werkgroep krijgt vaak suggesties aangereikt op hoe je actie kunt voeren. Zo vindt bijvoorbeeld ieder jaar op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, een landelijke actie plaats. In 2007 zijn dit vijf deelacties: vijf mensen die symbool staan voor het werk van Amnesty worden gekoppeld aan een artikel uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het hoofdkantoor verdeelt de acties over de verschillende provincies. 

Wil je meer weten over actievoeren in Zeeland? Klik op de afbeelding rechts:

Of wil je terug naar:
Wat betekent het lidmaatschap van een locale Amnesty International werkgroep?

foto1