Home

 

    Terri's pagina   

 

 

 

 

Terri is een vrolijke Caïrn Terriër van bijna 6 jaar.  Ze is al in het gezinnetje vanaf dat ze 11 weken oud is. Het is een heel sociale hond, die ieders vriend is. Alleen als ze aan de riem loopt wil ze wel eens van zich af bijten. Maar dat komt omdat ze als pup zijnde een keertje gebeten is.

We hebben samen al heel wat meegemaakt. Toen Terri een pup was had ik een dakterras. Dat was aan de zijkanten afgewerkt met loden randen. En wat doet een pup ? .... Presies, ze begon aan het lood te knabbelen :-) Na een paar keer flink ziek zijn, en een bestaffing van het baasje kreeg ze toch door dat dat niet mocht. Maar daarmee was het nog niet afgelopen .....

Ze was net 6 maanden oud toen ze weer ziek werd. Eerst werd gedacht dat ze weer een loodvergifitiging had. De symptomen waren immers hetzelfde : overgeven, minder actief en weinig ontlasting. Maar toen dat na een paar dagen nog niet over was, en ze zelfs niet meer speelde gingen we naar een dierenkliniek. Daar werden röntgenfoto's genomen en wat bleek.... Er zat iets in haar maag wat haar darmingang afsloot. Wat het was wisten ze niet. Eerst werd nog geprobeerd om haar te laten spugen door haar zoutoplosingen te geven, maar dat hielp niet. Toen moest ze onder het mes, en wat kwam er uit ? Een gulden en een stuiver !!!!!

Gelukkig heeft ze daarna niets vreemds meer gegeten, maar ik moet haar wel in de gaten houden :-)

Haar liefste bezigheden zijn met een bal spelen en lekker ravotten in het bos. Ze kan dan vrij rondlopen, het enige wat ze ziet is een tak die ik steeds voor haar weggooi. Andere honden zijn dan niet interresant genoeg.