Een Blauwe Zondag

Een in 1917 gebouwde dijkwoning, gelegen in het rustige dorpje Graauw. De woning is tot 1991 eigendom gebleven 1van de scheepsbouwers-familie De Klerk. Na verkoop is de woning uitgebreid gemoderniseerd maar met oog voor details. Daardoor zijn veel authentieke elementen in de woning nog aanwezig. In de woonkamer staat nog de originele schoorsteenmantel en zijn de muurdecoraties gedeeltelijk bewaard gebleven.

Op de bovenverdieping is in de twee voorste slaapkamers de originele betimmering met “Zeeuwse spaarlamp” nog te zien.

De keuken is voorzien van alle moderne apparatuur zoals een vaatwasser, koelkast, magnetron en koffiezetapparaat. Verder is er een eenvoudige badkamer met douche, wastafel en wc.

Op de bovenverdieping zijn drie slaapkamers; een ouderslaapkamer met een tweepersoonsbed (afzonderlijke matrassen), een slaapkamer met een twijfelaar en een kamer met een eenpersoonsbed. Voor alle bedden zijn dekbedden aanwezig. Een kinderbedje is op aanvraag beschikbaar.

2Op het terras aan de achterzijde heeft u een schitterend uitzicht op het rustige poldergebied dat een bijzonder gevoel van vrijheid uitstraalt. Er is tuinmeubilair aanwezig zodat u in alle rust van de romantische hoekjes in de tuin kunt genieten en kunt uitkijken over het golvende blauw van het bloeiende vlas.

Op loopafstand (3 km.) vindt u het schilderachtige getijdenhaventje van Paal, waar u vanaf de Westerscheldedijk de zeeschepen van en naar Antwerpen op een steenworp afstand kunt zien passeren. Op dezelfde afstand ligt het “Verdronken Land van Saeftinghe” het grootste brakwatergebied van West-Europa. Dit ca. 3.500 ha. grote unieke natuurgebied, bestaande uit slikken en schorren, bezit een rijke flora en fauna.

Oost-Zeeuws-Vlaanderen is een landje vol contrasten. Cultuur en traditie van de oude dorpjes en het vestigingstadje Hulst gaan hand in hand met sfeer en Bourgondische gezelligheid. Het landschap met haar slingerende dijken met hoge bomen, de verborgen kreken en de oneindige landweggetjes met knotwilgen en meidoorns zijn een lust voor het oog en vormen een uitnodigend decor voor een wandel-, fiets- of skeelertocht. In de directe omgeving zijn drie zwemgelegenheden aanwezig. Hulst is ook het land van Reynaert de Vos. In de tekst van het Middeleeuwse dierenverhaal worden veel plaatsen genoemd die ook nu nog aanwezig zijn.

Verder zijn op redelijke afstand aanwezig de bekende Belgische steden Antwerpen (30 km.), Gent (40 km.), Brugge (50 km.) en het Noordzeestrand (50 km.).