ZEEUWSE SPREUKEN Eén van de vele Zeeuwse spreuken is 'ie kiekt as 'n aop in d'n biebel’, ‘hij kijkt alsof hij het begrijpt’. Vele oude en nieuwe spreuken kan je op onze website vinden en ze worden regelmatig aangevuld. Nog eentje: de goedkoôpste koffie drienk je tuus. Nieuwsgierig naar meer? Lees snel verder.
Hé, hallo en ‘euj WELKOM BIJ ZEEUWSE SPREUKEN . . . Je kan hier vele Zeeuwse spreuken vinden en die hier én op Twitter regelmatig worden aangevuld. Ook kan je onze stambomen bekijken. Je weet maar nooit!! Misschien zijn we nog wel familie! Neem dan aub contact met ons op. Oh ja, â j’ om de koffie wil kômme, za'k eest even bèlle â'k joe was. Me bin d'r wè's nie en ’t zâ zonde weze van j’n tied â je vô niks zou komme.
Mijn oudste voorouder was Abel geboren in 1585 in St. Annaland, was gehuwd was met Geertruyt Jans. Anthony, een zoon van Abel, is geboren in Stavenisse rond 1621 en is op 41-jarige leeftijd overleden. Zijn beroep was herbergier in de Fortuynen. Van Abel zijn tot op heden (2016) géén voorouders bekend. Van Abel naar mij zitten 12 generaties.
1908: Pieter Kaashoek     1934: Dingenus C. Kaashoek        1932: Maria C. Faasse  1963: Willem D. Kaashoek
Klassenfoto’s uit St. Philipsland / Anna Jacobapolder in vroegere tijden.
Mijn grootvader Pieter, geboren 19 augustus 1894 te St. Annaland als tweede kind van Marinis Kaashoek en Cathalina Moeliker. Pieter is overleden op 30 november 1938 te St. Philipsland. Gehuwd met Adriana den Braber op 2 januari 1920 te St. Philipsland. In de eerste 8 jaar van zijn huwelijk bracht Pieter de levensmiddelen aan de man met een hondenkar. Later met paard en wagen (foto links). De 2 honden werden te koop aangeboden op 13 januari 1928 en op 18 mei. Beide advertenties werden geplaatst in de Zierikzeesche Nieuwsbode. De tarieven voor deze advertenties in 1928: ƒ 0,60 voor 3 regels. Elke regel meer: ƒ 0,20.
EN MEER
Veel kijk- en leesgenot en . . . kom nog eens een keertje terug om te kijken naar de aanvullende gegevens.
1910: Achterweg, St. Philipsland
 
©
ZEEUWSE SPREUKENů
en meer