Fricandeau, recept van mijn moeder Elvira

Nodig:
500 gram gehakt (gemengd varkens/runder of enkel runder)
1 ei
paneermeel of 2 beschuiten
1 ui
boter
peper, zout.

Bereiding:
Klop ei, beschuit (paneermeer) en de gesnipperde ui dooreen.
Voeg het gehakt (+ peper en zout) erbij en knijp alles flink dooreen.
Maak dan een bal, knijp stevig aan en wentel deze door bloem of paneermeel.
Laat de boter in de braadpan bruin worden en braad de gehaktbal aan alle kanten bruin.
Daarna in ongeveer 8 minuten gaar laten worden in de snelkookpan.
Het kan ook in de braadpan: dan wat water toevoegen en met het deksel op de pan en onder af en toe keren de fricandeau in ongeveer 30 minuten (of meer, hangt af van de dikte van de bal) gaar laten worden.

Lekker koud op brood, eventueel met mosterd.

Terug naar Vlaamse gerechten
Terug naar Koken met Floor - Mijn recepten