Couscous met verse groenten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Nodig:
200 gram courgette - 150 gram aubergine - ¼ spitskool - 1 envelopje saffraan - 3 eetlepels olie - 1 dl groentenbouillon (van tablet mag) - peper en zout - 200 gram couscous - 20 gram boter - ½ eetlepel couscouskruiden (of ½ theelepel kaneelpoeder, ½ theelepel zoete paprikapoeder, ¼ theelepel cayennepeper en een mespunt gemalen komijn)

Bereiding:
Was de courgette en de aubergine en snijd ze in plakjes. Maak de spitskool schoon en snijd hem in grove stukken. Week de saffraan minimaal 5 minuten in 1 eetlepel heet water. Verhit de helft van de olie en bak de courgette met de aubergine en de spitskool al omscheppend 5 minuten. Voeg de bouillon en de saffraan met het weekwater en wat peper en zout toe en breng het aan de kook. Laat de groenten in ca. 5 minuten gaar koken.
Bereid intussen de couscous. Breng 2 dl water aan de kook en schenk het over de couscous. Voeg een mespunt zout toe en schep de couscous goed om. Laat de couscous 2 minuten staan. Giet eventueel het overtollige vocht af.
Smelt de boter met rest de olie in een ruime pan. Voeg de couscous toe en warm al omscheppend 2 minuten door. Breng de couscous op smaak met de kruiden en wat peper en zout. Doe de couscous over op een schaal en verdeel de groenten erover.

Terug naar Vegetarische recepten
Terug naar Koken met Floor