Aardappelschotel met groenten
Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig:
500 gram krielaardappeltjes - 2 koolrabi's - 300 gram worteltjes - schepje suiker - 50 gram boter - 1 eetlepel sesamzaadjes - 1 bosje peterselie - paar plakjes citroen - zout

Bereiding:
Maak de aardappeltjes schoon en kook ze net gaar. Doe hetzelfde met de worteltjes. Schil de koolrabi's dun en snijd ze eerst in plakken en daarna in repen. Ook deze kookt u beetgaar in water met wat zout en een schepje suiker.
Doe de boter in een koekenpan en rooster de sesamzaadjes goudgeel. Daarna gaan de groenten en de aardappelen erbij. Op hoog vuur om en om scheppen. Doe alles in een schotel. Hak of knip de peterselie fijn en strooi die over de schotel. Garneer met de plakjes citroen.

Terug naar Vegetarische recepten
Terug naar Koken met Floor