Oosterse dressing
(Recept van Tonny)

Nodig:
mespunt mosterd
mespunt kruidenzout
mespunt vers gemalen witte peper
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel champagne-azijn
1 eetlepel sherry-azijn
1 eetlepel balsamico-azijn
1 eetlepel sauterne-azijn
3 eetlepels japanse soyasaus
3 eetlepels sesamolie
3 eetlepels hazelnootolie
3 eetlepels olijfolie
6 eetlepels gembersiroop
1 theelepel zwarte trufffelolie.

Bereiding:
Roer de vier soorten azijn met het limoensap, mosterd, kruidenzout en peper goed door elkaar met b.v. een kleine garde. Voeg dan de soyasaus en gembersiroop toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg dan de oliesoorten toe en klop tot er een lobbige dressing ontstaat.

In een afgesloten flesje op een koele plaats (niet in de koelkast) is de dressing een week of 8 houdbaar. Voor gebruik steeds goed schudden.

Lekker bij rauwe zalm of tonijn, carpaccio (ossehaas), gebakken gambas of een salade met o.a. taugeh.
Voor de zalm, tonijn en carpaccio: op de bordjes een beetje dressing lepelen, de dungesneden plakjes vis of vlees dakpansgewijs op de bordjes leggen en er nog wat dressing overheen gieten. Over de tonijn of carpaccio wat geroosterde pijnboompitjes strooien en over de carpaccio daarna nog wat dungeschaafde plakjes parmezaanse kaas.

Eet smakelijk.

Terug naar Succesrecepten van anderen
Terug naar Koken met Floor