Basisrecept saucijsjes braden

Er zijn nogal wat mensen die problemen hebben met het braden van saucijsjes. Ze barsten, en kostelijk sap dat in de saucijsjes thuis hoort, loopt weg. De oplossing is echter simpel: Laat 50 g boter heel licht bruin worden en houd het vuur laag. Leg de saucijsjes er in en sluit de pan helemaal. Zo laat u de saucijsjes in ca. 15 minuten (eenmaal keren) gaar worden. Ze zijn echter nu nog niet bruin. Haal het deksel weg en zet het vuur hoger. Braad tenslotte aan alle kanten van de saucijsjes een mooi korstje. Dat gaat snel, u hoeft niet meer bij de pan vandaan te lopen! U zult het zien: de saucijsjes blijven heel en zijn nu op hun lekkerst!

Een sausje erbij? Haal de saucijsjes uit de pan. Doe bij het bakvet een beetje tomatenketchup en 2 theelepels bloem. Roeren en tenslotte de jus afmaken met zo veel bouillon, dat er saus naar uw gewenste dikte ontstaat. Tenslotte op smaak brengen met peper en zout.

Tips toe: Smeer saucijsjes eens in met mosterd en bestuif ze daarna met bloem.

Saucijsjes kunt u van tevoren ook met grillkruiden bestrooien en daarna normaal braden. De saucijsjes kleuren er mooi door en worden iets pittiger.

Terug naar Kokkerellen met Koos
Terug naar Koken met Floor