Hele kip in de braadpan

Vaak denken veel mensen dat een hele kip braden een lastig werkje is. Dat valt best mee.

Wat we nodig hebben is een diepe braadpan waar de kip goed in past. De kip inwrijven met zout, peper en desgewenst kerrie en/of paprikapoeder voor een mooie braadkleur. Ook kunt u natuurlijk kipkruiden gebruiken. Wist u trouwens dat kip vroeger voor het kruiden ook wel met fijne mosterd werd ingewreven?

We gaan verder. Ongeveer 30 g boter in de pan doen, heet laten worden en daarin de kip rondom bruin braden. Dit duurt ca. 10 minuten. Nadat u nog een klontje boter (ca. 25 g) hebt toegevoegd, gaat de deksel op de pan en het vuur wat zachter. Keer tijdens dit zachtjes braden de kip af en toe en bedruip deze met het braadvocht. Na zo'n 3 kwartier is de kip gaar.

Dan uit de pan nemen en een jus maken door wat water (of wijn, bouillon) aan het braadvocht toe te voegen. Het aanbaksel los laten komen en de jus naar wens binden.

Aan tafel!

Terug naar Kokkerellen met Koos
Terug naar Koken met Floor