Provençaalse lamsreepjes met tutti frutti

Voor 4 personen heeft u nodig:

200 gram tutti frutti
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
1 gele paprika, in reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
500 gram lamsvlees, in reepjes
1 dl kruidenbouillon (tablet)
1 eetlepel provençaalse kruiden
peper
aardappelmeel of maïzena
2 eetlepels olijfolie

Wel de tutti frutti een nacht in ruim lauw water, afgieten en met vers water en de bastardsuiker verwarmen tot tegen het kookpunt. Houd de tutti frutti ca. 20 minuten tegen het kookpunt aan. Breng op smaak met royaal peper en bind met aardappelmeel of maïzena.
Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook en de paprika al omscheppend in ca. 5 minuten lichbruin. Schuif de groenten aan de kant en bak de vleesreepjes al omscheppend bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de provençaalse kruiden, bosui en peper naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en warm even door.
Verdeel de tutti frutti over de borden en schep het lamsmengsel erop.

Serveertip:
Lekker met aardappelpuree.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor