Kabeljauw met notenkaas

Voor 4 personen heeft u nodig:

4 moten kabeljauwfilet, ca. 150 gram per stuk
citroensap
1 dikke prei in ringetjes gesneden
olijfolie
2 dl room culinair
150 gram notenkaas
50 gram gehakte walnoten
peper

Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water, dep de vis droog met keukenpaper, bestrooi royaal met peper, sprenkel er citroensap overheen en leg de moten in een ingevette ovenschaal. Fruit de preiringetjes glazig in hete olijfolie, voeg de room culinair en de notenkaas toe en verwarm al roerende alles zachtjes tot de notenkaas is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en giet de saus over de moten kabeljauw. Bestrooi het geheel met de gehakte walnoten en zet de schaal 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de vis gaar en de saus mooi van kleur is.

Serveertip:
Geef er aardappelpuree en gekookte worteltjes bij.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor