Scholfilet met Chinese bieslooksaus

Voor 2 personen heeft u nodig:

4 à 6 scholfilets
100 gram gerookte spekblokjes
500 gram worteltjes of worteltjes gemengd met peultjes
5 eetlepels droge sherry
2 eetlepels fijngehakte bakgember (potje)
3 eetlepels sojasaus
ca. 25 gram bieslook
olijfolie

Kook de groente beetgaar en laat ze uitlekken. Bak de spekblokjes een paar minuten in wat olijfolie. Roer van de sherry, bakgember, olie, sojasaus en de helft van de bieslook een sausje. Vet een langwerpige ovenschaal in en verdeel de worteltjes (eventueel met de peultjes) over de bodem. Leg hierop, naast elkaar, 2 scholfilets. Verdeel eenderde deel van het sausje over de vis. Leg op elke scholfilet weer een scholfilet met weer eenderde van het sausje en herhaal dit nog een keer. Verdeel de spekblokjes over de schotel. Dek deze af en laat de vis in een op 200°C voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar worden. Knip de resterende bieslook in stukjes en garneer hier voor het serveren de schotel mee.

Serveertip:
Geef er drooggekookte rijst bij en zet een schaaltje casave-chips op tafel.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor