Mihoen met pikante kabeljauw en sajoer van tomaat

Voor 2 personen heeft u nodig:

1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
3 eetlepels olie
1 theelepel suiker
½ theelepel gemberpoeder
2 theelepels sambal
2 theelepels loas
3 eetlepels santen (zakje van Conimex)
250 à 300 gram kabeljauwfilet
500 gram tomaten
2 theelepels bouillonpoeder
peper
150 à 200 gram mihoen
bieslook

Verhit 2 eetlepels olie. Voeg suiker, gember, de helft van de ui, 1½ theelepel sambal en 1 theelepel laos toe. Kruidenmengsel al omscheppend 2 minuten bakken. 1 teentje knoflook toevoegen en even meebakken. Santen en 1½ dl water toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Kabeljauw erin leggen en afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar laten worden.
Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in stukken snijden. Verhit de rest van de olie, voeg er de rest van de ui, sambal en laos aan toe en bak dit gedurende 2 minuten. Voeg er het andere teentje knoflook aan toe alsmede de tomaten en het bouillonpoeder. Schep het mengsel door elkaar en bak nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met royaal peper. Kook de mihoen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel de uitgelekte mihoen over twee voorverwarmde borden. Schep de kabeljauw ernaast en verdeel de sajoer erover. Bieslook erboven in stukjes knippen.

Serveertip:
Zet een schaaltje casave-chips op tafel.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor