Oosterse aspergesoep

Voor 4 personen heeft u nodig:

250 gram kipfilet
1 eetlepel maïzena
1 geraspt teentje knoflook
soja
peper uit de molen
2 kippenbouillontabletten
1 kleine zeer fijngesnipperde ui
1 blikje soepasperges
fijngehakte peterselie

 
Kipfilet wassen, droogdeppen, in kleine blokjes snijden en vermengen met de maïzena. Soepasperges uit laten lekken, het vocht opvangen. Schep 2 eetlepels asperge-vocht, knoflook, een eetlepel soja en royaal peper bij het vlees. Goed mengen. Laat het vlees afgedekt een half uurtje marineren.

Breng 9 dl water met de bouillonblokken aan de kook en doe er de uisnippers bij. Even zacht doorkoken. Voeg dan de kipblokjes met de marinade toe. Roeren tot de bouillon weer kookt en 10 minuten zachtjes door laten koken. Dan de asperges met het asperge-vocht erbij en naar smaak peper en/of soja toevoegen.

Roer er vlak voor het serveren de gehakte peterselie door.

 
Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor