Knoflookboontjes met spek

Voor 2 personen heeft u nodig:

1 literblik witte bonen in tomatensaus
250 gram speklapjes zonder zwoerd, in reepjes gesneden
250 gram champignons, in plakjes gesneden
1 theelepel bonenkruid
2 eetlepels olijfolie
2 uien, in ringen
4 geraspte teentje knoflook
2 eetlepels hot ketchup
1 eetlepel sweet chilli sauce
peper
ketjap

Bak de champignons in een droge pan met anti-aanbaklaag tot al het vocht is losgelaten en verdampt. Schep ze uit de pan en zet even apart. Verhit de olie en bak hierin het spek al omscheppend vlug gaar en enigszins knapperig. Voeg dan de uiringen toe en bak deze al omscheppend tot ze glazig zijn. Bak op het laatst even de knoflook mee. Voeg bonenkruid, hot ketchup, sweet chilli sauce, de champignons en de inhoud van het blik bonen toe. Goed mengen en langzaam door en door heet laten worden. Op smaak brengen met peper en ketjap.

Tip:
Strooi er desgewenst oude geraspte kaas over en serveer met een komkommersalade.

N.B.:
Vanwege de knoflookgeur eten wij dit gerecht uitsluitend op een vrijdagavond als we zeker weten het hele weekend geen afspraken te hebben.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor