Pittige spinazie met kruidig gevulde omelet

Voor 2 personen heeft u nodig:

Laat 600 gram grofgesneden bladspinazie ontdooien en goed uitlekken. Snijd een grote ui in ringen en bak die in wat olijfolie glazig. Voeg een handje paprikasnippers en een in ringetjes gesneden spaans pepertje toe en bak dat even mee. Schep er de uitgelekte spinazie doorheen en laat het geheel goed warm worden.

Snipper een kleine ui zeer fijn en bak die in wat olijfolie glazig. Voeg hieraan toe: 1 geraspt teentje knoflook, twee geraspte kemirienoten, ½ theelepel koenjit, ½ theelepel djinten, ½ theelepel laos en 2 theelepels ketoembar en bak de kruiden al roerende een minuutje mee. Roer er dan 1 eetlepel ketjap benteng asin door. Bak in dit kruidenmengsel 200 gram rundergehakt snel rul en bruin.

Klop drie eieren los met 2 eetlepels koffiemelk en roer er het gehaktmengsel door. Bak hiervan een mooie omelet. Als de eimassa aan de bovenkant droog is, keer de omelet dan met behulp van een deksel of een groot bord en laat ook de onderkant bruin worden.

Verdeel de spinazie over twee borden en leg op elk bord een halve omelet.

Opmerking:
Bent u niet gewend aan spaanse pepertjes, dan kunt u beter de pitjes verwijderen. Die zijn nl. nogal heet.
De genoemde kruiden zijn van het merk Conimex in vrijwel elke supermarkt te koop. Voor de kemirienoten zult u echter naar een Toko moeten, maar zonder die noten zal het geheel ook best smaken. Ketjap benteng asin is zoute ketjap. In plaats daarvan kunt u ook gewone ketjap nemen, hoewel die zoeter van smaak is.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor